2.2 Evaluatie van de Werkscan | Arbeidsdeskundigen

Cahier 17 – Hoe werkt de Werkscan
2.2 Evaluatie van de Werkscan

Het AKC heeft Panteia de opdracht geven om de Werkscan te evalueren. Doelstelling van de evaluatie is inzicht geven in de (ervaren) effecten die de Werkscan heeft op de werkende. De bijbehorende onderzoeksvragen luiden als volgt:

  1. Wat zijn de (ervaren) effecten van de Werkscanvragenlijst?

  2. Wat zijn de (ervaren) effecten van het Werkscangesprek?

  3. Hoe kan het gebruik van de Werkscan, in het bijzonder het Werkscangesprek, vergroot worden?

Omdat het binnen de opzet van deze evaluatie niet mogelijk is de feitelijke, objectieve effecten van de Werkscan te meten, lag de focus op het ervaren effect van de Werkscan op de werkende. Het ervaren effect is in kaart gebracht vanuit het oogpunt van de werkende zelf, vanuit de Werkscandeskundige en vanuit de werkgever.

In 2013 is de Werkscan tussentijds geëvalueerd. In voorliggende evaluatie wordt – wanneer dit relevant is – een koppeling gelegd met de uitkomsten van de tussenevaluatie.

Accepteer de voorwaarden

Gebruik van dit werk is toegestaan conform licentie creative commons CC-BY-4.0. Deze gebruikslicentie vervalt zes maanden na het verschijnen van een nieuwe editie van het werk. Het auteursrecht op dit werk berust bij de Staat der Nederlanden, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Download document Download document