Evenementen

09
feb
2023
AD Academie webinar “Ontwikkelingen in de sociale zekerheid”

Op 9 februari om 13.00 uur zal arbeidsjurist en arbeidsdeskundige Monique van de Graaf tijdens een webinar in de AD Academie stilstaan bij de ontwikkelingen binnen de sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Ook komt jurisprudentie aan de orde die voor de arbeidsdeskundige praktijk belangrijk is.

De sociale zekerheid en het arbeidsrecht zijn geen rustig bezit. Kijk alleen maar naar de ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Zo heeft minister Van Gennip (SZW) het nodige stof doen opwaaien met haar kamerbrief inzake aanpak WIA-hardheden en sociaal-medische beoordeling. Denk hierbij aan de vereenvoudigde WIA-beoordeling van 60-plussers. Ook de rechtspraak heeft zich de afgelopen tijd niet onbetuigd gelaten. Zo gaf de Hoge Raad duidelijkheid over de toepasselijkheid van de no-riskpolis en zijn er ook diverse uitspraken gepubliceerd over de tegemoetkoming transitievergoeding. Al deze thema’s komen aan bod in het webinar, dat je daarom niet wil missen!

Dit webinar wordt live uitgezonden op de AD Academie. Log in op onze website en klik in 'Mijn NVvA' door naar de AD Academie om deel te nemen en vragen te stellen.

Kun je niet op dit tijdstip meedoen? Kijk het webinar dan op een later moment terug. Vragen stellen is dan uiteraard niet meer mogelijk, dus sluit als het even kan live aan!

 

 AD Academie
nvva
22
feb
2023
Platform AD11 - Vereenvoudigde Wia-beoordeling voor 60-plussers

Op 22 februari 2023 organiseert NVVA-platform AD11 een bijeenkomst over de Vereenvoudigde Wia-beoordeling voor 60-plussers en ontwikkelingen in de sociale zekerheidswet- en regelgevingen.

 

 EXPO Houten
nvva
09
mrt
2023
AD Academie webinar “Ergonomie en de arbeidsdeskundige”

Op 9 maart om 16.00 uur zal ergonoom en arbeidsdeskundige Amber Denekamp tijdens een webinar in de AD Academie ons meenemen in het ergonomische speelveld en de rol van de arbeidsdeskundige. Zij geeft inzicht in welke voorzieningen beschikbaar zijn en daarnaast praktische adviezen en tips.Kun je niet op dit tijdstip meedoen? Kijk het webinar dan op een later moment terug. Vragen stellen is dan uiteraard niet meer mogelijk, dus sluit als het even kan live aan!

nvva
23
mrt
2023
Regio West - Schone handen, slecht werk?

Regio West organiseert op 23 maart een bijeenkomst over morele oordeelsvorming. Aan de hand van casussen uit de arbeidsdeskundige praktijk wordt besproken hoe arbeidsdeskundigen tot hun keuzes komen en welke dilemma’s ze daarbij ondervinden.

 Aristo, Lunetten
nvva
23
mrt
2023
Regio Midden - Save the date

Ongeveer zes weken voor de bijeenkomst zal het onderwerp bekend worden gemaakt.

nvva
30
mrt
2023
Regio Noord-Oost - Save the date

Ongeveer zes weken voor de bijeenkomst zal het onderwerp bekend worden gemaakt.

nvva

Voor evenementen die reeds hebben plaatsgevonden, kunt u het Archief raadplegen.