Het doel van het ASE-model is gedragsverandering te bevorderen door inzicht te bieden in de invloed van attitude, sociale invloed en eigen effectiviteit op gedrag.
Het doel van het BAR-instrument is om de arbeidsbelastbaarheid en re-integratiemogelijkheden van werknemers te beschrijven en te bevorderen. De leidraad beschrijft hoe arboprofessionals binnen en buiten UWV samenwerken/afstemmen.
Het BOB-model heeft als doel het proces van beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming te structureren voor effectieve beslissingen en communicatie.
Het doel van het Capability for Work Model is het evalueren van iemands functionele capaciteiten om werk te verrichten, om zo passende ondersteuning en begeleiding te bieden.
Het doel van de DPQ is het systematisch in kaart brengen van de psychosociale arbeidsbelasting van werknemers.
De Functionele Mogelijkheden Lijst (FML) beschrijft de functionele mogelijkheden van een werknemer door fysieke, mentale en sociale capaciteiten te evalueren.
Het hulpmiddel ondersteunt arbeidsdeskundigen bij het efficiënt en effectief beschrijven van belasting in arbeid.
Beschrijven gezondheidstoestand en functioneren.
Het Integratief Gedragsmodel (IGM) heeft als doel om gedrag te begrijpen en te voorspellen door verschillende factoren, zoals intenties, attitudes en sociale invloeden, te integreren.
Het doel van Inclusief Herontwerp (IHW) is om werkprocessen zo te herstructureren dat ze duurzame arbeidsparticipatie mogelijk maken voor werknemers met beperkingen.
Het doel van Individuele Plaatsing en Steun (IPS) is om mensen met psychische aandoeningen te helpen bij het vinden en behouden van betaald werk in de reguliere arbeidsmarkt.
Het Inzetbaarheidsprofiel (IZP) stelt je in staat om effectief de arbeidsmogelijkheden en belemmeringen van de werknemer in kaart te brengen. Ondersteunt bij re-integratie en bevordert duurzame inzetbaarheid.
Het doel van Job Carving is om inclusieve werkgelegenheid te creëren door banen op maat te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Het Job-Demand Resource model zoekt balans tussen werkbelasting en hulpbronnen voor betere prestaties.
Het resultaat van jobcoaching na plaatsing is het verbeteren van de werkprestaties en het bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling van werknemers. De werkgever is beter in staat de werknemer te begeleiden om de werkprestaties te leveren.
KMR is een hulpmiddel t.b.v. professionals van UWV in gesprek gaan om zo in gezamenlijkheid een goed beeld te krijgen van de werkzoekende, welke problemen hij/zij ervaart en hoe deze kunnen worden opgelost.
Motiverende Gespreksvoering helpt mensen gedragsverandering te bereiken door hun intrinsieke motivatie te versterken en ambivalentie te verminderen.
Het Participatie Gericht Interview (PGI) verzamelt gegevens om adviezen te geven over arbeid en maatschappelijke participatie, en identificeert participatie-belemmerende factoren.
Positieve gezondheid richt zich op het versterken van veerkracht en eigen regie, waardoor mensen beter kunnen omgaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen.
Het RIV documenteert re-integratie-inspanningen, met transparantie en verantwoording als resultaat.
De Scan Werkvermogen Werkzoekenden biedt inzicht in werkvermogen en helpt samen met een arbeidsdeskundige knelpunten en oplossingen te identificeren.
Het Strengths Model richt zich op het identificeren en benutten van de sterke punten van individuen om hun zelfredzaamheid en welzijn te vergroten.
De Uniforme Loonwaardemethodiek (ULM) heeft als doel een eerlijke en consistente beoordeling te bieden van de loonwaarde van werknemers met een arbeidsbeperking.
De WAI meet het werkvermogen van werknemers om hun gezondheid en inzetbaarheid te verbeteren en passende interventies te bepalen.
De Werkscan biedt inzicht in werkvermogen en arbeidsmogelijkheden, helpt bij het identificeren van knelpunten en verbeterpunten.
Word vandaag nog lid van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA).
Maak in een paar stappen je account aan.