Cahier 29 - Duurzaam werk(t)
Inleiding

In deze studie hebben we veertien arbeidsplaatsingen van werknemers met een arbeidsbeperking bij twaalf reguliere werkgevers langdurig gevolgd en diepgaand bestudeerd. Werkgevers en werknemers in de arbeidsmarktregio’s Zuid-Kennemerland en IJmond, Rijk van Nijmegen en Twente zijn in de eerste jaren van hun aanstelling gevolgd. Hierbij hebben we informatie op verschillende momenten vanuit verschillende perspectieven opgehaald, namelijk vanuit de werkgever, de werknemer en een arbeidsdeskundige. Door arbeidsplaatsingen van een brede groep werknemers met arbeidsbeperkingen langdurig en vanuit verschillende perspectieven te monitoren, ontstaat een unieke inkijk in hoe werkgevers in de praktijk inclusief ondernemen. Het geeft inzicht in waar werkgevers en werknemers met een arbeidsbeperking in de praktijk tegenaan lopen, wat werkt én wat de meerwaarde is van arbeidsdeskundigen bij de duurzaamheid van plaatsingen. Vanuit deze praktijkervaringen geven we in deze studie antwoord op de onderstaande onderzoeksvragen:

  • Welke factoren dragen bij aan duurzame arbeidsplaatsing van werknemers met een arbeidsbeperking?

  • Op welke manieren draagt de inzet van arbeidsdeskundigen bij aan duurzame plaatsingen van werknemers met een arbeidsbeperking?

Accepteer de voorwaarden

Gebruik van dit werk is toegestaan conform licentie creative commons CC-BY-4.0. Deze gebruikslicentie vervalt zes maanden na het verschijnen van een nieuwe editie van het werk. Het auteursrecht op dit werk berust bij de Staat der Nederlanden, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Download document Download document