Wil je weten hoe je bevlogen kunt werken en anderen hiertoe kunt inspireren? Dr. Klaske Veth, Lector Duurzaam HRM, neemt ons mee in de veranderingen rondom het thema arbeid.
Wil je weten hoe je bevlogen kunt werken en anderen hiertoe kunt inspireren? Dr. Klaske Veth, Lector Duurzaam HRM, neemt ons mee in de veranderingen rondom het thema arbeid.
In 2018 en 2019 organiseerde AKC interactieve kennissessies voor arbeidsdeskundigen die meer wilden weten over werk en kanker. Voor deze sessies was veel belangstelling.
In 2021 organiseren we opnieuw interactieve kennissessies in de vorm van een AKC College Tour Werk en kanker met als thema:
“Arbeidsdeskundig onderzoek bij kanker – anders dan anders?”
De Participatiewet werd op 1 januari 2015 van kracht. Na zes jaar is het tijd om de balans op te maken. Welke successen, knelpunten en verbeterpunten komen we tegen om mensen met arbeidsvermogen naar werk toe te leiden en/of te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk? Wat is voor hen de meest passende plek om te participeren?
Gastsprekers zijn Erika Schenk en Dirk Bader. Twee door de wol geverfde consultants op het gebied van verandermanagement. Veel leidinggevenden snappen dat het anders zal moeten in organisaties. De Covid-pandemie laat niets heel van oude overtuigingen over bedrijfsvoering. Hoe kan daar nu al op worden ingespeeld door de arbeidsdeskundige?
In dit Webinar geeft Nadja Jungmann, lector schulden en incasso en trainer gesprekstechnieken, toelichting op de omvang van armoede en schuldenproblematiek, en hoe geldzorgen doorwerken op gezondheid(sbeleving). Ook geeft ze concrete tips hoe je hier als arbeidsdeskundige aandacht aan kunt besteden.
Gastspreker is Jan Verhoeven van Condite. De aanleiding voor dit thema is de nieuwe STECR richtlijn Arbeidstherapeutisch werken. Die is sinds november 2020 actief. Wat maakt dat aanscherping nodig was? Maken we wel de juiste keuzes in een re-integratie traject? De diverse vormen van re-integreren. Wat werkt en hoe werkt het ook alweer. Klachtcontingent versus tijdcontingente opbouw. De do's en don'ts.
Alvast een inkijkje in de onderwerpen die aan bod zullen komen: wet- en regelgeving, passende arbeid, gangbare arbeid, jurisprudentie, rechten en plichten, verantwoordelijkheden van de arbeidsdeskundige, kosten van aanpassingen en valkuilen.
Aan de hand van een achttal stellingen spreken diverse deskundigen in circa 2 uur zich uit over hun rol.
Deze training biedt de kennis en geeft routes aan voor de juiste facilitering van werkgevers en werknemers met vragen en problemen over gehoorverlies en werk. Deze middag krijgen de deelnemers inzichten en tools in handen voor begrip en gerichte facilitering van slechthorende medewerkers. Hiermee kunnen conflicten, extra uitval en extra kosten direct voorkomen worden. Wij zullen de extra technische mogelijkheden laten zien en laten ervaren.
Als gevolg van de ontwikkelingen rond Covid-19 is het onze dagelijkse praktijk dat er een verschuiving is van bezoeken aan onze klanten naar gesprekken middels beeldbellen.
Dit zal in de toekomst hopelijk weer minder worden, maar het kan ook zomaar zijn dat een deel van onze gesprekken/bezoeken ook in de toekomst worden vervangen door beeldbellen.
Op 1 december 2020 staat onze reguliere Algemene Ledenvergadering van het najaar in de agenda. Op de agenda staan de strategische plannen, de financiën en de bestuurswisselingen in de platformen en regio's.
Tijdens de het congres AD-TV kwam het al even voorbij: de uniformering van loonwaarde. In deze webinar nemen we uitgebreid de tijd om in te gaan op wat de uniformering van loonwaardebepaling inhoudt, hoe de overgang na 1 juli 2021 (datum implementatie) er uit ziet, wat er gaat veranderen en wat dit voor jou als AD kan betekenen.
Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.
Word vandaag nog lid van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA).
Maak in een paar stappen je account aan.
LID WORDEN