Evenementen Archief

23
mei
2023
Regio Zuid - Financiële consequenties van arbeidsongeschiktheid

In deze bijeenkomst neemt Toon Winkels, specialist Arbeidsrecht & Sociaal Verzekeringsrecht bij WMS Arbeidsrecht juristen, je mee in de financiële consequenties bij arbeidsongeschiktheid.

 Café-Restaurant De Zwaan – Markt 9, 5691 AR Son
nvva
16
mei
2023
Online Algemene Leden Vergadering

Op 16 mei organiseert de NVvA de Algemene Ledenvergadering voorjaar 2023. 

 Digitaal
nvva
16
mei
2023
AD Academie webinar “Ontdek de kracht van motiveren”

Op dinsdag 16 mei om 12.00 uur zal Stijn van Merendonk, expert  op het gebied van MI en Gedragsverandering, ons meenemen in de wereld van Motivational Interviewing (MI).

nvva
13
apr
2023
Platform AOV & Letsel - Long covid en hoe nu verder?

Op 13 april organiseert NVvA-platform AOV & Letsel een bijeenkomst over de gevolgen van long covid.

Tijdens de bijeenkomst gaan sportarts Hilde Joosten en verzekeringsarts/medisch adviseur Marco Derks de diepte in over dit actuele thema. De bijeenkomst vindt plaats bij Achmea in Apeldoorn (Ontmoetingsgebouw).

 Achmea. Laan van Malkenschoten 20, 7333 NP Apeldoorn
nvva
04
apr
2023
NVvA Voorjaarscongres

Op dinsdag 4 april vindt het NVvA voorjaarscongres plaats. Dit keer ben je vanaf 12.00 uur van harte welkom in het Agora theater in Lelystad. De inschrijving voor het congres is geopend. Wees zeker van deelname en meld je meteen aan!

De sprekers
We hebben vier verschillende keynotes op het programma staan. Zij delen hun vernieuwende of baanbrekende inzichten over verschillende onderwerpen en nemen je mee in het belang van de arbeidsdeskundige in dit verhaal. Zo leer je deze dag wat het geheim is van ‘aardig zijn’, hoe het is om te leven met een angststoornis, wat een burn-out precies is en hoe we beter met stress om kunnen gaan én wat het leven met een energiebeperking en een hulpvraag inhoudt.

Kortom, een leerzame en gezellige middag die je niet wilt missen!

nvva
04
apr
2023
Ochtendprogramma feedbacksessie “De AD van de Toekomst”

Speciaal voor leden die aanwezig zijn op het NVvA voorjaarscongres op 4 april van 12.00 tot 17.00 uur in Lelystad. Is er een ochtendprogramma over het project “de AD van de Toekomst”.

De NVvA is, zoals je wellicht weet of hebt gelezen in de AD Visie, al een aantal maanden druk bezig met dit project en wil op 4 april van 10.30 tot 12.00 uur met een interactief programma feedback vragen op de eerste schetsen van “De AD van de toekomst”.

Wees zeker van deelname en meld je meteen aan!

 Lelystad
nvva
30
mrt
2023
Regio Noord-Oost - Taboe: overgang(sklachten) en hoe verder?

Meer dan de helft van de Nederlanders krijgt te maken met de overgang, toch praten we er maar weinig over. In ons dagelijkse werk zien, spreken en beoordelen we personen op het gebied van belasting en belastbaarheid. Een lastig aspect zijn de zogenoemde overgangsklachten die regelmatig leiden tot mis-diagnoses. Niet alleen de werknemer maar ook de werkgever, de bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige lopen daar tegenaan. Hoe kunnen we omgaan met dergelijke klachten vooral als deze ook tot uitval of beperkingen in het werk leiden?

 Hotel Van der Valk te Wolvega
nvva
23
mrt
2023
Regio Midden - ''De verslaafde medewerker: ziek of niet ziek”

Regio Midden houdt op 23 maart een bijeenkomst over middelengebruik, verslaving en werk. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Stephan Roelofs, oprichter van Be-Responsible.

 

 

 

 

 Orpheus Theater, Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn
nvva
23
mrt
2023
Regio West - Schone handen, slecht werk?

Regio West organiseert op 23 maart een bijeenkomst over morele oordeelsvorming. Aan de hand van casussen uit de arbeidsdeskundige praktijk wordt besproken hoe arbeidsdeskundigen tot hun keuzes komen en welke dilemma’s ze daarbij ondervinden.

 Aristo, Lunetten
nvva
22
mrt
2023
Bijeenkomst Platform Sociaal Domein: Psychosociale arbeidsbelasting

Psychosociale arbeidsbelasting(PSA) blijkt een grote rol te spelen als oorzaak van verzuim. Wanneer werkomstandigheden, waaronder ook de omgang met anderen, te belastend worden kan chronische werkstress ontstaan. Bij onvoldoende herstel is langdurige uitval en moeite om terug te keren naar werk een realiteit. Werkgevers moeten vanuit de Arbowetgeving beleid vaststellen om PSA tegen te gaan. Wat betekent dit voor de rol van arbeidsdeskundigen?

 

 Eenhoorn Meeting Center Barchman Wuytierslaan 2 3818 LH Amersfoort ( naast NS Station)
nvva
09
mrt
2023
AD Academie webinar “Ergonomie en de arbeidsdeskundige”

Op 9 maart om 16.00 uur zal ergonoom en arbeidsdeskundige Amber Denekamp tijdens een webinar in de AD Academie ons meenemen in het ergonomische speelveld en de rol van de arbeidsdeskundige. Zij geeft inzicht in welke voorzieningen beschikbaar zijn en daarnaast praktische adviezen en tips.Kun je niet op dit tijdstip meedoen? Kijk het webinar dan op een later moment terug. Vragen stellen is dan uiteraard niet meer mogelijk, dus sluit als het even kan live aan!

nvva

Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.