Evenementen Archief

07
sep
2021
Lunchwebinar 'AD Assist'

AD assist is een nieuwe tool voor en door arbeidsdeskundigen. AD assist geeft snel inzicht in de arbeidsmogelijkheden op taakniveau van werknemers. Het automatiseert routinematig en tijdrovend werk rondom de FML/IZP en het rapporteren. Gebaseerd op de functie- en takendatabase van LDC heeft AD assist de ambitie een onmisbare assistent te worden voor elke arbeidsdeskundige. Uniek hierin is de rol van Artificiële Intelligentie (AI) wat ervoor zorgt dat de tool leert van de arbeidsdeskundigen die ermee werken en dus steeds slimmer wordt.

 Digitaal via Zoom
nvva
06
jul
2021
Webinar 'Passende arbeid als ontwikkelingsperspectief'

De arbeidsdeskundige binnen het poortwachter domein voelt in toenemende mate de druk om bij de re-integratievraag te kiezen voor de kortste weg naar werk. Een druk die met name voortvloeit uit het toetsingskader van de Wet verbetering Poortwachter en de toenemende (prijs-) concurrentie.

In dit webinar gaat Nico van Hemmen (HCS Den Haag) in op de vraag of dit een wenselijke ontwikkeling is en of goedkoop in deze geen duurkoop is. In het webinar zal hij samen met Jan Woldendorp (Saxion) laten zien dat de kortste weg niet altijd de beste is.

 in de AD Academie
nvva
30
jun
2021
Platform AD11, AOV&Letsel en Regio Noord-Oost - Werken in de toekomst

Richard van Hooijdonk (trendwatcher en futuroloog) neemt ons mee in de wereld van de technologische ontwikkelingen, de etnische, ethische en morele kant van alle veranderingen en de nieuwe kijk op werk en inzetbaarheid. Ook de rol van zingeving komt ter sprake.

Let op; deze bijeenkomst vindt niet plaats in de AD Academie, maar is te volgen via Zoom. Gebruik om in te loggen onderstaande link:

https://us02web.zoom.us/j/81320968224?pwd=OUsvYlM1cFl3bFB2MGFmWkpFeGJDUT09

Meeting ID: 813 2096 8224
Passcode: 104748

 Digitaal
nvva
29
jun
2021
Regio Zuid - Een Gezond Teamflow klimaat als Remedie tegen Werkstress en Uitval

Sprekers voor deze bijeenkomst zijn Ronald van Hintum en Cees van de Zande van TeamPLAYers.NU. Na dit webinar heb je kennis gemaakt met het Teamflow gedachtengoed, inzicht hoe je werkstress en uitval kunt voorkomen door te bouwen aan een gezond Teamflow klimaat en concrete tips hoe je (voor jouw klanten) hiermee aan de slag kunt.

 Digitaal, Let op: 2x aanmelden!
nvva
17
jun
2021
AKC College Tour Werk en kanker 2021

In 2018 en 2019 organiseerde AKC interactieve kennissessies voor arbeidsdeskundigen die meer wilden weten over werk en kanker. Voor deze sessies was veel belangstelling.

In 2021 organiseren we opnieuw interactieve kennissessies in de vorm van een AKC College Tour Werk en kanker met als thema:

“Arbeidsdeskundig onderzoek bij kanker – anders dan anders?” 

 Digitaal of op locatie
nvva
08
jun
2021
Webinar 'De AD van de Toekomst'

Hoe ziet de toekomst van de arbeidsdeskundige er uit? En welke stappen kunnen wij als beroepsgroep zetten om klaar te zijn voor deze toekomst?


Omdat de NVvA dit jaar 50 jaar bestaat willen we extra aandacht besteden aan de toekomst van arbeid en ons vak. Om dit jubileum te vieren worden er 50 activiteiten georganiseerd. Dit webinar is activiteit nummer 16/50.

 in de AD Academie
nvva
25
mei
2021
Online Algemene Leden Vergadering

Op 25 mei 2021 organiseert de NVvA de Algemene Ledenvergadering voorjaar 2021. Op de agenda staan het jaarverslag, de financiën en de bestuurswisselingen. 

 Digitaal
nvva
11
mei
2021
GEANNULEERD Webinar Wet Arbeidsrecht: Ontslagrecht en Transitievergoedingen

Helaas hebben we het webinar Wet Arbeidsrecht: Ontslagrecht en Transitievergoedingen door Monique van de Graaf vanwege persoonlijke omstandigheden moeten uitstellen.

We maken, zodra het kan, de nieuwe datum bekend.

Na twee jaar ziekte vervalt in beginsel het opzegverbod tijdens ziekte. In welke situaties kan er overgegaan worden tot beëindiging van het dienstverband en hoe zit het dan met de financiële afwikkeling waar het gaat om de transitievergoeding?

 AD Academie
nvva
08
mei
2021
AD-taartenbakwedstrijd

In 2021 is het een halve eeuw geleden dat de NVvA werd opgericht. Een bijzondere mijlpaal waar we dit jaar met alle leden en partners bij willen stilstaan door 50 keer aandacht te schenken aan het jubileum. Onder het motto ‘Wie jarig is trakteert!’, zouden we natuurlijk het liefst samen taart eten tijdens een fysieke bijeenkomst. Maar dat lukt helaas niet dit voorjaar. Maar we hebben een even leuk als briljant alternatief: nummer 7/50 is een slagroomtaart pakket waarmee - ook de onervaren thuisbakker - een heerlijke taart kan maken!

 Eigen huis/keuken
nvva
22
apr
2021
Webinar Wet vereenvoudiging Wajong

De Wajong wetgeving is al decennia een onderdeel ons sociaal zekerheidstelsel. Meer dan 243.000 mensen in Nederland hebben inmiddels een Wajong voorziening. De vele wetswijzigingen hebben het er niet eenvoudiger op gemaakt. Of de Wet vereenvoudiging Wajong hiervoor gaat zorgen is de vraag. In dit Webinar zal arbeidsdeskundige/trainer Ton Laenen meer dan 20 jaar Wajong wetgeving de revue laten passeren. Hij behandelt de wetswijzigingen in chronologische volgorde en geeft uitleg over de wijzigingen in het kader van de Wet vereenvoudiging Wajong.

 in de AD Academie
nvva
15
apr
2021
Regio Noord-Oost: Duurzaam werken, een inspirerend en interactief college

Wil je weten hoe je bevlogen kunt werken en anderen hiertoe kunt inspireren? Dr. Klaske Veth, Lector Duurzaam HRM, neemt ons mee in de veranderingen rondom het thema arbeid. 

 Digitaal
nvva
08
apr
2021
AKC College Tour Werk en kanker 2021

In 2018 en 2019 organiseerde AKC interactieve kennissessies voor arbeidsdeskundigen die meer wilden weten over werk en kanker. Voor deze sessies was veel belangstelling.

In 2021 organiseren we opnieuw interactieve kennissessies in de vorm van een AKC College Tour Werk en kanker met als thema:

“Arbeidsdeskundig onderzoek bij kanker – anders dan anders?” 

 Digitaal of op locatie
nvva

Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.