12
apr
2023

Subsidieoproep geopend voor verbetering kwaliteit poortwachtersproces

ZonMw heeft onlangs de subsidieoproep geopend voor het verbeteren van de kwaliteit van het poortwachtersproces. Het doel van de subsidie is om het proces van arbeidsongeschiktheidsbeoordeling te verbeteren en zo bij te dragen aan het verminderen van langdurig ziekteverzuim. In dit artikel lees je meer over de subsidieoproep en de doelstellingen ervan.

Achtergrond

Een belangrijke factor bij het verminderen van langdurig ziekteverzuim is een goed poortwachtersproces. Dit is het proces waarin werkgevers en werknemers samenwerken om te voorkomen dat werknemers langdurig ziek worden en om te zorgen dat zieke werknemers zo snel mogelijk weer aan het werk gaan. Het poortwachtersproces begint zodra een werknemer zich ziek meldt en duurt tot het moment waarop de werknemer weer aan het werk gaat of er sprake is van een WIA-aanvraag.

Subsidieoproep

Met de subsidieoproep wil ZonMw bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het poortwachtersproces. Het gaat hierbij om het verbeteren van de samenwerking tussen werkgevers en werknemers, het verbeteren van de communicatie en het optimaliseren van de inzet van interventies. Ook de rol van de bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige in het poortwachtersproces kan verder worden verbeterd.

Meer informatie?

Lees je graag meer over deze subsidieaanvraag, bekijk dan deze pagina van ZonMW. Hier vind je alle informatie en kun je terecht voor eventuele vragen.

NVvA
NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Verschil verrijkt! Lunchwebinar diversiteit en inclusie

Verschil verrijkt! Daarom doen het AKC en OVAL samen mee mee met de vijfde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Subsidiemogelijkheden voor ‘Verbetering re-integratie 2e Spoor’

Onlangs werd de tweede ronde van het ZonMw-programma voor ‘Verbetering re-i ...

NVvA
NVvA
Preventie van uitval door psychische klachten

Tijdens de preventiesessie van de Normaalste Zaak van 18 september werden w ...

NVvA
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws