17
jun
2015

De beste werkplekken van Europa

Elf Nederlandse bedrijven staan in de top 100 beste werkplekken van Europa. Het is de uitkomst van het onderzoek ‘Great Place to Work’ onder 2.330 Europese organisaties in 19 landen. Het is voor de 13e keer dat dit onderzoek plaatsvindt.

De groep hoogst scorende Nederlandse organisaties bestaat uit 9 multinationals, met NetApp, leverancier van IT storage oplossingen, op de toppositie. Daarnaast vallen twee Nederlandse organisaties in de categorie 50-500 medewerkers op: &samhoud consultancy (op 5) en ICM opleidingen & trainingen (op 31). Goed werkgeverschap in Europa komt neer op het hebben van een goede basis én meer doen dan van wat er vanuit die basis van je wordt verwacht. Op basis van 270.000 antwoorden uit het medewerkersonderzoek van de 100 besten blijkt dat eerlijkheid, oprechtheid en medewerkers middelen geven die zij nodig hebben om hun werk te doen, belangrijke factoren zijn voor goed werkgeverschap. Zij creëren, onder andere, een psychologische en emotioneel gezonde werkomgeving, met een cultuur van plezier en waar medewerkers actief worden betrokken bij organisatiebeslissingen.

Het rapport bevat ook commentaar van CEO´s, achtergrondverhalen van enkele Best Workplaces waaronder een uitgebreid interview met &samhoud consultancy, dat een goede werk-privé balans stimuleert, bijvoorbeeld door twee maanden vaderschapsverlof en een bonus voor het niet gebruiken van je telefoon in de vakantie.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Het NVvA ledenonderzoek 2022 | Deel twee

Dit is deel twee van het tweeluik over het ledenonderzoek. In het eerste de ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Het NVvA ledenonderzoek 2022 | Deel één

We zijn verheugd om de resultaten van het ledenonderzoek met jullie te kunn ...

NVvA
NVvA
Simpel switchen: Wanneer herleeft het recht op Wajong?

Als je vanuit dagbesteding een stap zet naar (beschut) werk, maar dit toch ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws