07
jul
2017

CBS onderzoekt verschillen in ziekteverzuim diverse bedrijfstakken

Uit onderzoek door het CBS blijkt dat het ziekteverzuim in de horeca het laagst is en in het openbaar bestuur het hoogst.

De verschillen in verzuim hangen samen met de arbeidsomstandigheden in een bedrijfstak, kenmerken van de werknemers, en de bedrijfsgrootte. Zo heeft het lagere verzuim in de horeca er onder meer mee te maken dat er naar verhouding veel jonge werknemers in deze bedrijfstak werkzaam zijn.

In 2016 bedroeg het ziekteverzuim 3,9 procent: van alle duizend te werken dagen zijn er 39 verzuimd vanwege ziekte. Sinds 2006 is het verzuim onder werknemers vrij stabiel en fluctueert het tussen de 3,8 en 4,2 procent. In 2014 was het ziekteverzuim met 3,8 procent het laagst. Het CBS wijdt het verschil in ziekteverzuim tussen de bedrijfstakken deels aan de kenmerken van werknemers, zoals leeftijd en geslacht. Andere oorzaken zijn volgens de organisatie verschillen in arbeidsomstandigheden en het soort dienstverband.

Klik hier voor de volledige toelichting op het bericht en de bijbehorende grafieken.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Meer werkcentra om krapte op arbeidsmarkt aan te pakken

Het demissionaire kabinet heeft aangekondigd om de komende jaren 86 miljoen ...

NVvA
NVvA
NVvA: Online Algemene Ledenvergadering voorjaar 2024.

Op 12 juni van 12.00 tot 13.00 uur organiseert de NVvA de Online Algemene L ...

NVvA
Uitdagingen in personeelsbehoud en werving

Werkgevers staan voor een uitdaging als het gaat om het werven en behouden ...

NVvA
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws