14
dec
2021

AKC Collegetour Kanker en Werk online op de AD Academie

In 2021 organiseerde het AKC wederom een AKC College Tour Kanker en Werk. In 2021 met vier webinars, waarvan de laatste in december plaatsvond en nu online te vinden is op de AD Academie.

Bernadette Roekevis, arbeidsdeskundige en Ragna van Hummel, directeur Re-turn hebben de ruim 350 deelnemers aan dit webinar meegenomen in het onderwerp. Dat kanker een belangrijk onderwerp is, blijkt wel uit de cijfers. Eén op de 7 mannen en 1 op de 6 vrouwen krijgen kanker tijdens het werkende leven. Dagelijks krijgen 137 mensen de diagnose gesteld. In de verschillende ziektefasen van kanker (diagnose, behandeling, herstel & re-integratie en duurzaamheid) varieert het werkvermogen. Veel voorkomende beperkingen zijn vermoeidheid en cognitieve beperkingen, zoals concentratie en prikkelverwerking. Ook onzekerheid over eigen kunnen en het zoeken naar houvast spelen een rol bij een persoon met kanker.

Bernadette vertelt arbeidsdeskundigen wat belangrijk is in de begeleiding binnen de Wet Verbetering Poortwachter, bij advisering in het 1e en 2e spoor en bij arbeidsdeskundig onderzoek.

Nu de 4 webinars zijn afgelopen, is alle informatie online beschikbaar op de AD Academie, in de vorm van sheets en het webinar van de AKC College Tour Kanker en Werk.

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
03
jun
2015
Nederland in flexwerk top 3

De afgelopen tien jaar is het aandeel werkenden met een flexibele arbeidsre ...

NVvA
20
mei
2015
Nieuwe hoogleraar participatie

Cok Vrooman is per 1 mei 2015 benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Sociale Zek ...

NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws