We hebben twee bekende experts op dit gebied, t.w. dr. Leon Timmerman en dr. Harold Nijhuis van het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein, bereid gevonden met ons stil te staan bij dit onderwerp dat arbeidsdeskundigen dagelijks raakt.
We hebben twee bekende experts op dit gebied, t.w. dr. Leon Timmerman en dr. Harold Nijhuis van het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein, bereid gevonden met ons stil te staan bij dit onderwerp dat arbeidsdeskundigen dagelijks raakt.
Voor deze bijeenkomst hebben wij organisatiesociologe Carlijne Philips uitgenodigd. Zij zal ons meenemen in de werking van het brein. We hebben ons brein nodig voor alles wat wij denken, voelen en doen. Het brein bedrijft als het ware topsport en moet doorlopend presteren. Halen we er wel uit wat erin zit? Hoe laten we ons brein optimaal functioneren, gaat dat goed? En hoe zit het met de mensen die we tegenkomen in ons werkveld? Juist waar het gaat om complexe- of stresssituaties of wanneer piekprestaties moeten worden geleverd kan zij haarfijn uitleggen wat er zich allemaal in ons hoofd afspeelt. Dat inzicht geeft ons de mogelijkheid daarop empathisch, maar ook efficiënt en effectief te reageren.
met Dhyan Sutorius
Lachen ontspant letterlijk en figuurlijk. Lachen brengt u direct in het Hier en Nu. Lachen relativeert enorm en bevordert de ACCEPTATIE van de situatie, van de ander(en) of van uzelf. Lachen transformeert, verbindt en maakt heel. Samen lachen is heel gunstig voor de sfeer en voor de onderlinge samenwerking. De essentie is accepteren, loslaten en bewust Z I J N !
De Participatiewet is bijna 2 jaar geleden in werking getreden en inmiddels zijn er al de nodige wijzingen doorgevoerd. Dagelijks worden arbeidsdeskundigen binnen het sociaal domein geconfronteerd met vragen en onduidelijkheden over deze wet. Wij, als platform Sociaal Domein, willen de kennis en ervaring bundelen en delen met als doel de inzet en professionaliteit van het arbeidsdeskundig beroep binnen het sociale domein te verstevigen.
Inspiratie vanuit de wetenschap op het terrein van preventie, arbo en re-integratie. De uitdagingen van de komende 10 jaar.
Met medewerking van hoogleraren, lectoren en professoren Alex Burdorf, Sandra Brouwer, Shirley Oomens, Roland Blonk en Michiel de Looze.
Dit is een traditionele ALV met de jaarcijfers en de begroting voor 2017.
Deze inhoudelijke bijeenkomst staat onder de professionele leiding van de heren Alfons Kouwenhoven (business adviseur, UWV, Landelijke afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening) en Thom Wildeboer (Lector, Directeur STECR).
'Herstelgerichte aanpak' is een werkwijze die binnen letselschade steeds meer aandacht krijgt en die ook in AOV claimbehandeling meerwaarde kan hebben. Arno Akkermans, hoogleraar Privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Vrije Universiteit Amsterdam, zal dit onderwerp nader belichten.
We gaan op bedrijfsbezoek bij de Meyer Werft te Papenburg, Duitsland waar we onder begeleiding van Nederlands sprekende begeleiding een rondleiding zullen krijgen over de werf waar men enorme cruiseschepen bouwt
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Q-koorts geen Brabants, maar een landelijk probleem. In 2007 breekt de Q-koortsepidemie uit in Herpen (Oss), maar in de jaren daarna verspreidt de Q-koorts zich over het hele land.
Voor deze bijeenkomst zijn twee sprekers uitgenodigd om vanuit hun vakgebied SOLK nader te belichten. Prof. dr. Jan Swinkels en Drs. Astrid te Koppele.
Het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum stimuleert graag het debat over het thema “Werk en participeren als medicijn”. Doel is een bundeling, uitwisseling en verbinding van lopende initiatieven vanuit de verschillende (kennis) actoren, gekoppeld aan de behoefte en de acties vanuit bedrijven.
Voor aankomende evenementen, kunt u de Evenementen pagina raadplegen.
Word vandaag nog lid van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA).
Maak in een paar stappen je account aan.
LID WORDEN