Platform AD11 - Het Rendement van Geluk | Arbeidsdeskundigen
25
nov
2020

Platform AD11 - Het Rendement van Geluk

Guy van Liemt zal geluk, werkgeluk en bevlogenheid duiden en verbinden met het rendement hiervan op individueel, organisatie en maatschappelijk niveau. Geluk wordt daarbij niet alleen opgevat als plezier en genot, maar ook als kwaliteit van leven en welbevinden. In zijn presentatie zal Guy ook kort stilstaan bij de relatie tussen geluk en purpose & zingeving, zowel op individueel niveau als voor organisaties. De laatste tijd hebben we kunnen ervaren wat het belang is van verbinding, van samen en van de kracht én afhankelijkheid van de samenleving.

Geluk is een breed begrip en kent verschillende betekenissen. Het is zowel een gevoel als een rationele afweging. Je kunt geluk gelijkstellen aan zowel genot en plezier als aan kwaliteit van leven, levensvoldoening en welbevinden. Het een is gericht op de korte termijn, het andere is een duurzame vorm. Steeds meer organisaties zien de invloed van (werk)geluk, welbevinden en kwaliteit van leven als een relevante dimensie voor organisatiebeleid. Hoe krijg je engagement (bevlogenheid), passie en inspiratie in de organisatie en welk verband is er met begrippen als vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en zingeving (purpose)? 

Guy van Liemt is bedrijfseconoom en directeur van EHERO (Erasmus Happiness Economics Research Organization), het kennis- en onderzoeksinstituut over geluk en economie, onderdeel van de Erasmus Universiteit, en programmadirecteur van het executive program Het Rendement van Geluk. Het is EHERO's missie om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. 

In zijn verhaal zal Guy geluk, werkgeluk en bevlogenheid duiden en verbinden met het rendement hiervan op individueel, organisatie en maatschappelijk niveau. Geluk wordt daarbij niet alleen opgevat als plezier en genot, maar ook als kwaliteit van leven en welbevinden. In zijn presentatie zal Guy ook kort stilstaan bij de relatie tussen geluk en purpose & zingeving, zowel op individueel niveau als voor organisaties. De laatste tijd hebben we kunnen ervaren wat het belang is van verbinding, van samen en van de kracht én afhankelijkheid van de samenleving.

Door de Covid-19 maatregelen is onze bijeenkomst wel anders van opzet. Wat gaan we doen ?

Je kunt er ook voor kiezen om deze bijeenkomst via een online verbinding te volgen. Na inschrijving ontvang je een week voorafgaand aan de bijeenkomst hiervoor een toegangscode. Zowel live als digitaal bijwonen geeft recht op 1 punt.

15.30 uur : Inloop. 

16.00 uur : Presentatie.

18.00 uur : Einde.

Voor de deelnemers die live de bijeenkomst bijwonen is er rond 18.15 uur een maaltijd.

Ook interessant