29
sep
2020

Verkenning naar stigmatisering van werknemers met psychische aandoeningen

Zelfstandig onderzoeker Aukje Smit doet in opdracht van Samen Sterk zonder Stigma een verkenning naar stigmatisering door arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen. Graag verricht zij 2 groepsinterviews om met arbeidsdeskundigen in gesprek te gaan over dit onderwerp. Aangezien dit een belangrijk onderwerp is in relatie tot arbeidsparticipatie van mensen met psychische kwetsbaarheid vindt AKC het van belang deze verkenning onder de aandacht te brengen.

Een groepsinterview is een gesprek met 3 arbeidsdeskundigen. Een OT bespreking kan ook goed benut worden om met elkaar en Aukje Smit aandacht te besteden aan stigmatisering. De tijdsbesteding voor medewerking aan het interview zal ongeveer 1,5 uur zijn. Gezien de planning van de verkenning is het van belang om de interviews in oktober te laten plaatsvinden. Dit kan op een centrale plaats of eventueel digitaal. Dit wordt in overleg bepaald.

Wil je jouw bijdrage leveren aan deze verkenning als individuele arbeidsdeskundige of met jouw OT groep, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan Aukje, via info@aukjesmit.nl.

Klik hier voor meer informatie.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Nieuwe richtlijn nachtwerk

Volgens het CBS zijn er in Nederland naar schatting 1.200.000 mensen die re ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Oproep deelname evaluatieonderzoek handreiking van 'De mentaal gezonde zaak'

Aan de slag met 'De mentaal gezonde zaak'.Het onderzoek 'De mentaal gezonde ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Online eindcongres onderzoeksprogramma 'De Werkende Centraal'

Het onderzoeksprogramma De Werkende Centraal wordt afgesloten met een onlin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws