24
aug
2023

Preventiesessie 2/3 - Tips voor het voorkomen van uitval door psychische klachten

Dit jaar slaan AWVN en De Normaalste Zaak opnieuw de handen ineen om een reeks waardevolle 'preventiesessies' te organiseren. Deze online kennissessies zijn speciaal ontworpen voor organisaties die willen ontdekken hoe ze effectief kunnen bijdragen aan het voorkomen van uitval onder hun werknemers als gevolg van psychische klachten. De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) en de NVvA dragen ook bij aan dit initiatief.

Urgentie van psychische preventie

De urgentie van dit thema, namelijk het voorkomen van uitval door psychische klachten, wordt benadrukt door de volgende alarmerende cijfers:

  • Toename in klachten: Maar liefst 53% van de leden van AWVN geeft aan dat er binnen hun organisatie meer werknemers zijn met psychische klachten vergeleken met het voorgaande jaar. Deze klachten omvatten onder andere stress, burn-out en vermoeidheid.
  • Impact van langdurig verzuim: Meer dan een derde van al het langdurig verzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten.
  • Kosten van werkstress: De kosten gerelateerd aan verzuim door werkgerelateerde stress zijn inmiddels gestegen tot maar liefst 3,1 miljard euro.

Verdieping van Thema's

Elke sessie in deze reeks behandelt een specifiek aspect van preventie. Op 18 september, tussen 15:00 en 16:30 uur, zal preventiesessie 2 plaatsvinden. Tijdens deze sessie staat het volgende thema centraal: ondersteuning van medewerkers met psychische klachten.

Wil je meer informatie over de sessie en je hiervoor aanmelden, ga dan naar deze pagina

NVvA
NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Belang van erkenning en bescherming bij uitkeringskwesties

Uitkeringsinstanties moeten niet alleen letten op het ontstaan van herzieni ...

NVvA
NVvA
Kabinet zet in op vereenvoudiging verlofstelsel

Het ministerie van SZW deelt vandaag zijn visie op de vereenvoudiging van h ...

NVvA
NVvA
Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws