17
nov
2021

Nieuwe editie Handleiding ‘Omgaan met Passende arbeid’

50 keer besteedt de NVvA dit jaar aandacht aan het 50-jarig jubileum van de vereniging. Nummer 40 van 50 is een gloednieuwe editie van de handleiding 'Omgaan met Passende arbeid' door arbeidsdeskundigen in het civielrecht.

De eerste editie van Omgaan met Passende Arbeid verscheen in 2016 en bood handvatten aan de alledaagse praktijk van arbeidsdeskundig handelen ter inkleuring van het begrip ‘passende arbeid’. Sinds de uitgave van de handleiding is er veel veranderd in de wet- en regelgeving. Zo is in 2015 de Wet Werk en Zekerheid ingevoerd en in 2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Ook in de jurisprudentie heeft de ontwikkeling rondom het thema Passende Arbeid niet stilgestaan.

Mede gezien de grote interesse en waardering voor de handleiding in het werkveld, waaronder de verwijzing naar de handleiding in de Uitvoeringsregels Poortwachter van het UWV, besloot het NVvA-bestuur om, ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan in 2021, opdracht te geven tot een actualisering van de handleiding.

Bezoekers aan het jubileumcongres kregen de nieuwe uitgave als cadeau mee naar huis. Ook geïnteresseerd in deze uitgave? Download hem hier!

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Mensen met beperking nog steeds op achterstand

Mensen met een beperking of aandoening doen minder mee in de samenleving da ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Werkgelegenheid naar nieuw record

Meer vacatures en een dalende werkloosheid leidden in het derde kwartaal va ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Volgende week In de nieuwe AD Visie

Komende week verschijnt alweer de laatste AD Visie van dit jaar met daarin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws