11
feb
2014

Liever een baan dan een carrière

Uit een internationaal onderzoek in opdracht van carrièreplatform Monsterboard blijkt dat veel Nederlandse werknemers hun als werk ‘baan’ zien en niet als carrière. Twee derde van de Nederlandse werknemers (60%) bestempelt hun huidige betrekking als ‘slechts een baan’ en niet als onderdeel van hun carrière. Opvallend is dat jongere generaties veel vaker spreken over een carrière dan ouderen.

Het onderzoek werd door GfK in 7 landen uitgevoerd. In totaal werden 8000 medewerkers ondervraagd, waarvan 500 in Nederland. Cultuureigenschappen in de verschillende landen hebben invloed op het begrip carrière, Duitsers staan er bijvoorbeeld om bekend harde werkers te zijn, maar spreken niet gauw over een carrière. Ook Nederlanders zijn over het algemeen bescheiden van aard, aldus het onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat jongere generaties eerder van een carrière spreken dan oudere generaties. In de leeftijdsgroep 34 – 65 jaar daalt het percentage carriertijgers naar 34 procent. Ook grootverdieners (53%) spreker in hun huidige rol vaker van een carrière dan middelgrote (29%) en lagere inkomens (23%).

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
8 juni: ALV online

Op 8 juni 2022 organiseert de NVvA de Algemene Ledenvergadering voorjaar 20 ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag: nog enkele plekken vrij

Natuurlijk wil je de eerste Arbeidsdeskundige Professionaliseringsdag op 17 ...

NVvA
AKC
Arbeidsdeskundigen
Verzuim halveert, nu zorgen om inzetbaarheid

Na een maandenlange stijging halveerde in april het verzuimpercentage in Ne ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws