17
okt
2022

Inspirerend najaarscongres ‘Over grenzen’

Een boeiend programma op een mooie locatie. Ruim 600 arbeidsdeskundigen kwamen op 13 oktober naar het AFAS Theater in Leusden voor het NVvA & AKC najaarscongres. Het centrale thema ‘Over grenzen’ werd op inspirerende wijze van diverse kanten belicht.

‘Grenzen’ is een breed interpretabel onderwerp dat uitnodigt tot reflectie en verdieping. Dat was ook precies het idee achter het NVvA & AKC najaarscongres. Het thema werd van diverse kanten belicht. Het ging om fysieke grenzen, bijvoorbeeld door te kijken hoe de arbeidsongeschiktheidsbeoordeling in het buitenland plaatsvindt. Maar ook om professionele grenzen: hoe onafhankelijk ben je als arbeidsdeskundige? Over welke grenzen moet of wil je heen in de samenwerking met andere beroepsgroepen? Ook persoonlijke grenzen kwamen aan bod via boeiende interviews met arbeidsdeskundigen die geconfronteerd werden met klachtenprocedures. Wat doet het met je als er wordt getwijfeld aan je integriteit of professioneel handelen?

Het verkleinen van de grens tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk liep als een rode draad door de dag, die op kundige wijze werd geleid door Wendelien Wouters. Maarten van Veen vatte de programmaonderdelen op muzikale wijze samen en uiteraard was er tijdens de pauzes en na afloop volop gelegenheid om te netwerken en gezellig bij te praten.


NVvA-voorzitter Bert van Swam en AKC-directeur Marianne Holleman openden het congres met een selfie.Dagvoorzitter Wendelien Wouters en muzikant Maarten van Veen.Paneldiscussie over interprofessioneel samenwerken.Er was genoeg tijd om bij te praten tijdens de lunch en de borrel.Meer dan 600 arbeidsdeskundigen bezochten het najaarscongres.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Help mee om de samenwerking tussen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen te verbeteren!

Wij willen u vragen om deel te nemen aan een onderzoek binnen het ZonMw pro ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Helft van de mensen met een zwaar beroep denkt pensioen niet te halen

Bijna de helft van de werkenden boven de 45 jaar verwachten niet dat ze hun ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Arbeidsparticipatie arbeidsbeperkten weer op pre-corona niveau

De arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten is weer bijna op het niveau van ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws