17
okt
2022

Inspirerend najaarscongres ‘Over grenzen’

Een boeiend programma op een mooie locatie. Ruim 600 arbeidsdeskundigen kwamen op 13 oktober naar het AFAS Theater in Leusden voor het NVvA & AKC najaarscongres. Het centrale thema ‘Over grenzen’ werd op inspirerende wijze van diverse kanten belicht.

‘Grenzen’ is een breed interpretabel onderwerp dat uitnodigt tot reflectie en verdieping. Dat was ook precies het idee achter het NVvA & AKC najaarscongres. Het thema werd van diverse kanten belicht. Het ging om fysieke grenzen, bijvoorbeeld door te kijken hoe de arbeidsongeschiktheidsbeoordeling in het buitenland plaatsvindt. Maar ook om professionele grenzen: hoe onafhankelijk ben je als arbeidsdeskundige? Over welke grenzen moet of wil je heen in de samenwerking met andere beroepsgroepen? Ook persoonlijke grenzen kwamen aan bod via boeiende interviews met arbeidsdeskundigen die geconfronteerd werden met klachtenprocedures. Wat doet het met je als er wordt getwijfeld aan je integriteit of professioneel handelen?

Het verkleinen van de grens tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk liep als een rode draad door de dag, die op kundige wijze werd geleid door Wendelien Wouters. Maarten van Veen vatte de programmaonderdelen op muzikale wijze samen en uiteraard was er tijdens de pauzes en na afloop volop gelegenheid om te netwerken en gezellig bij te praten.


NVvA-voorzitter Bert van Swam en AKC-directeur Marianne Holleman openden het congres met een selfie.Dagvoorzitter Wendelien Wouters en muzikant Maarten van Veen.Paneldiscussie over interprofessioneel samenwerken.Er was genoeg tijd om bij te praten tijdens de lunch en de borrel.Meer dan 600 arbeidsdeskundigen bezochten het najaarscongres.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Hoop, lef en trots: dit is het hoofdlijnenakkoord

Het hoofdlijnenakkoord 2024-2028 van PVV, VVD, NSC en BBB is gepresenteerd ...

NVvA
NVvA
AKC jaarverslag 2023: kennis vindt steeds beter de weg naar de praktijk

Het jaarverslag over 2023 van het AKC staat online. Directeur Marianne Holl ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Arbeidsmarktkrapte neemt af, spanning neemt toe

In het eerste kwartaal van dit jaar is de krapte op de arbeidsmarkt iets af ...

NVvA
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws