Frans Hoebink winnaar AD Award 2017 | Arbeidsdeskundigen
15
nov
2017

Frans Hoebink winnaar AD Award 2017

Frans Hoebink is altijd een voorloper geweest. Komend vanuit de elektrotechniek heeft hij gewerkt als arbeidskundig analist bij de toenmalige GMD. Zijn methodisch en systematisch handelen, dat zijn werk als arbeidskundige altijd heeft gekenmerkt, werd daar verder ontwikkeld. Als projectleider bij Bureau Passage heeft hij, in goede samenwerking met PSW den Bosch, de complexe re-integratie van mensen met zware psychische problemen vormgegeven. Een succesvol project omdat Frans begreep hoe hij naar mensen moet kijken en ook hoe hij naar arbeid moet kijken. Het plaatsen van mensen in een context, staat hem hierbij toe de relaties te zien waarbinnen mensen moeten functioneren, en daarin stimulerende en verstorende factoren te herkennen. Frans kijkt niet zozeer naar aantal plaatsingen, maar vooral naar matching. Hij zorgt voor verbinding tussen mens en werk en is daar succesvol mee.

Bij Frans moet het altijd gaan om concrete projecten. Waarbij de arbeid wordt aangepast aan de mogelijkheden van mensen. Want niet alleen de mens kan leren, ook het bedrijf kan leren. En als je de arbeid niet aanpast aan mensen dan wordt het nooit echt duurzaam. Frans is juist op dit terrein altijd een voorloper geweest. In projecten, maar ook in eigen bedrijf de VAC. Als voorloper maak je niet alleen maar vrienden en lukt ook niet alles. De wet van de remmende voorsprong speelt daarbij een rol. Frans heeft zich daardoor niet uit het veld laten slaan. Vanuit idealisme en passie om de dingen te veranderen krijgt Frans mensen in beweging.

Zijn huidig project met Stichting Gezel is een goed voorbeeld van de aanpak van Frans. Een concreet project waarbij jonge mensen met een arbeidsbeperking duurzaam naar de arbeidsmarkt worden geleid.

Citaat van de site van Stichting Gezel: “Het uitgangspunt voor het toeleiden naar de arbeidsmarkt is dat jonge mensen doen wat zij kunnen, geplaatst in een werkomgeving waar iemands talent tot uiting kan komen. Werk en opleiding worden afgestemd op het bereik van mensen, en bieden ruimte om verder te ontwikkelen wat iemand kan.

Het resultaat is het creëren van betere kansen voor jonge mensen op een reguliere baan, binnen wat zij kunnen en graag willen. De leerwerkprojecten van Stichting Gezel vormen daarmee een goede basis voor jonge mensen om in hun eigen inkomen te kunnen voorzien en niet afhankelijk te hoeven zijn van een uitkering.”

Frans Hoebink zet zich al een aantal jaren in voor psychisch sociaal kwetsbare mensen met een aangeboren afstand tot de werkvloer. Hij ziet deze doelgroep niet als kansarm maar vooral als mensen met mogelijkheden. Die in een stimulerende werkomgeving leren om hun werk te doen. Een thema waar ook de NVvA en het AKC, in het project Mensen Met Mogelijkheden, zich de laatste jaren hard voor maken.

Frans lukt het altijd om concreet zijn plannen te bouwen in verbinding met de maatschappij.
Daarom heeft een jury bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de NVvA, het AKC en niet te vergeten één van de winnaars van vorig jaar, Frank Hoebink terecht de AD-Award 2017 toegekend.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Recht op vergissen: verandering of bevestiging van de praktijk?

Onlangs maakte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend d ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
UWV erkent fouten bij Wajong-beoordelingen

Het UWV heeft fouten erkend bij de beoordeling van Wajong-uitkeringsaanvrag ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Arbeidsmarkt minder krap in derde kwartaal 2024

In het derde kwartaal van 2024 nam het aantal vacatures af met 5.000, terwi ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws