De toekomst van arbeid in een digitale samenleving | Arbeidsdeskundigen
13
jun
2024

De toekomst van arbeid in een digitale samenleving

Diverse technologische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op de toekomst van arbeid. Zowel betaalde als onbetaalde arbeid. Wat zijn de belangrijkste technologische ontwikkelingen? Wat zijn de gevolgen daarvan voor arbeid en voor de arbeidsdeskundige? Prof. dr. Bob de Wit licht het toe in zijn essay ‘De toekomst van arbeid in een digitale samenleving Society 4.0’.

De toekomst van arbeidsdeskundigen zal snel en flink veranderen, op ten minste vijf domeinen. Een van de veranderingen heeft betrekking op het type werk van arbeidsdeskundigen, zo verwacht Bob. ‘Arbeidsdeskundigen zullen zich vooral gaan richten op de “menselijke kant” van de professie. Technisch gezien kan Machine Learning de gevolgen van combinaties van wet- en regelgeving verwerken. Maar het kan niet de beoordelen of de uitkomst overeenkomt met de bedoeling van de wet- en regelgeving. De arbeidsdeskundigen bepalen uiteindelijk de uitkomst en zorgen voor de menselijke maat.’

Meer over de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen en hun gevolgen voor arbeid en arbeidsdeskundigen lees je in het essay ‘De toekomst van arbeid in een digitale samenleving Society 4.0’.

In de AKC Strategie 2022-2026 Toekomstbestendige professional heeft het AKC zes speerpunten voor de komende jaren geformuleerd:
  • Arbeidsmarkt
  • Technologisering
  • Toepasbare kennis voor het netwerk van professionals
  • Multidisciplinaire samenwerking
  • Cliënt
  • Professionele beroepsbeoefenaar
Per strategische pijler vragen we een inhoudelijke expert om zijn visie op het thema te geven in een essay. Dit essay over technologisering is het eerste in deze reeks.
AKC
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Oproep: neem deel aan het onderzoek naar ondersteuning met technologische hulpmiddelen

Bij arbeidsdeskundigen is behoefte aan kennis over technologische hulpmidde ...

AKC
NVvA
ETHOS Surgery stool: Innovatieve oplossing voor langdurig opereren

Bij het behandelen van letselschadezaken stuiten arbeidsdeskundigen vaak op ...

AKC
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws