ETHOS Surgery stool: Innovatieve oplossing voor langdurig opereren | Arbeidsdeskundigen
23
apr
2024

ETHOS Surgery stool: Innovatieve oplossing voor langdurig opereren

Bij het behandelen van letselschadezaken stuiten arbeidsdeskundigen vaak op unieke uitdagingen waarbij innovatieve technologische oplossingen het verschil kunnen maken. Erwin Audenaerde, arbeidsdeskundige bij letselschade expertisebureau Trivium advies, ontdekte zo'n oplossing: de ETHOS Surgery stool.

Een chirurg die complexe operaties uitvoert, klopt bij Audenaerde aan. Na een ongeval kan hij door letsel aan zijn been niet meer langdurig staan. Dit vormt een ernstige belemmering voor zijn werkzaamheden. Voor het uitvoeren van operaties moet hij minstens vier uur achtereen staan. In de zoektocht naar een oplossing voor deze hulpvraag komt Erwin in contact met het UMC Utrecht. ‘ In het UMC werd ik gewezen op een geavanceerde chirurgische kruk ontworpen om deze specifieke uitdagingen aan te pakken van ETHOS Surgical. Met deze stoel kunnen chirurgen in verschillende posities ten opzichte van de patiënt werken terwijl ze comfortabel kunnen zitten. Een bijkomend voordeel is dat de stoel borstondersteuning biedt, waardoor de chirurg minder fysieke belasting ervaart tijdens lange operaties.’

De stoel is specifiek ontworpen voor medische toepassingen en beschikt over de benodigde keurmerken. De voordelen van de ETHOS Surgery stool zijn evident. De kosten voor de stoel zijn ongeveer € 40.000.

‘Ondanks de potentiële voordelen heeft de cliënt in deze zaak ervoor gekozen om niet voor de ETHOS Surgical Surgery stool te gaan. Een van de doorslaggevende argumenten was zijn voorgenomen emigratie naar het buitenland.’ De vraag van de chirurg benadrukt het belang van technologische oplossingen op maat, zoals de ETHOS Surgery stool. Voor arbeidsdeskundigen ligt hier de opdracht om dit soort oplossingen onder de aandacht van cliënten, arbodiensten en arbeidsongeschiktheidsverzekeraars te brengen, volgens Erwin.

Voor meer informatie over dit innovatieve hulpmiddel kunt u terecht op de website: https://healthmanagement.org/products/view/surgery-stool-laparoscopic-medical-on-casters-ethos-ethos-surgical

AKC
NVvA
Terug naar overzicht
Meer AKC nieuws
Natuurlijke armbeweging mogelijk door innovatieve oplossing

Voor arbeidsdeskundigen die cliënten begeleiden met verminderde spierkracht ...

AKC
UWV biedt professionals ondersteuning bij vragen over voorzieningen

De inzet van voorzieningen kan complex zijn en vragen oproepen, maar een ju ...

AKC
De toekomst van arbeid in een digitale samenleving

Diverse technologische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op ...

AKC
Meer Kenniscentrum AKC nieuws