23
sep
2021

De impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen

Corona heeft een enorme impact op de samenleving en bovendien zijn de langetermijngevolgen nog niet te overzien. Een ding is zeker: ook arbeidsdeskundigen krijgen in toenemende mate met gevolgen van corona te maken. Daarom gaat de NVvA kennis over de impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen verzamelen.

Arbeidsdeskundige Karin Koekkoek startte dit initatief met de vraag 'Wat moet de arbeidsdeskundige allemaal weten en kunnen om adequaat met de gevolgen van Covid-19 om te gaan?' Zo ontstond het idee om met de NVvA kennis over de impact van Covid op werk en het arbeidsdeskundig handelen te vergaren en te ontsluiten. Karin is namens de NVvA projectleider van dit waardevolle initiatief. Immers, het raakt alle arbeidsdeskundige werkvelden waaronder bemiddeling, advisering, re-integratie, wet- en regelgeving. Het heeft impact op mensen. Niet alleen op hen die ziek werden, maar ook mensen die hun baan verloren, wiens bedrijf kopje onder ging. Ook het begrip werk is er mogelijk door veranderd. Denk aan de vitale beroepen, aan thuiswerken. Het is bijna niet te bevatten zo breed als het spectrum is. We hebben prominente wetenschappers gevraagd om lezingen te geven, podcasts gemaakt met ervaringsdeskundigen en met arbeidsdeskundigen, vanuit verschillende invalshoeken van thuiswerken tot Long Covid.  

We lanceren deze reeks met een introductie op dit thema door arbeidsdeskundige Karin Koekkoek. Zij vertelt waarom het belangrijk is om deze informatie met elkaar te delen. 

Theo Senden, bedrijfsarts en klinisch arbeidsgeneeskundige in het Radboud UMC geeft een lezing over de korte en lange termijn gevolgen van Long Covid

En vervolgens is er een podcast waarin Karin met arbeidsdeskundige Matthijs van Hilten ervaringen uitwisselt over de gevolgen van corona bij ondernemers en in de AOV. 

Ga naar de AD Academie voor deze informatie over de impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen. Op de website delen we ook andere relevante links naar wetenschappelijke artikelen en achtergrondinformatie. 

In 2021 is het een halve eeuw geleden dat de NVvA werd opgericht. Een bijzondere mijlpaal waar we dit jaar met alle leden en partners bij willen stilstaan. Dit gaan we vieren door 50 keer aandacht te schenken aan het jubileum. Het ontsluiten van informatie over de impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen is nummer 33 van 50! 

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Nieuw in de AD Academie

In de AD Academie vind je lezingen, cursussen, e-learnings en doorverwijzin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AD Essential: Toekomst van de arbeidsdeskundige

Met wie kan je beter een gesprek aangaan over de toekomst van de arbeidsdes ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Preventie vraagt om samenwerking

Prof. dr. Frederieke Schaafsma is eind vorig jaar benoemd tot bijzonder hoo ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws