Centrum voor Inclusieve Arbeidsorganisatie (CIAO) start nieuwe leergang | Arbeidsdeskundigen
18
jul
2019

Centrum voor Inclusieve Arbeidsorganisatie (CIAO) start nieuwe leergang

Inclusief Herontwerp Werk. Een methode om effectief bij te dragen aan het doel ‘Iedereen doet mee’.
In 2011 beschreef de universiteit van Maastricht AKC voor het eerst in opdracht van het AKC de ontwikkelde methode van herontwerp van werk. Dat leverde AKC-Cahier 5 Arbeidsanalyse proces Herontwerp, november 2011 op. Het model Inclusief Herontwerp van Werk (IHW) 2.0 is verder ontwikkeld door het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie (CIAO) van de Universiteit Maastricht. IHW is een vraag gestuurde en methodische benadering voor het anders inrichten van werk. De arbeidsorganisatie staat centraal, gepositioneerd op de arbeidsmarkt waarin vraag en aanbod fluctueren over tijd. Het model houdt rekening met de ‘dynamische persoon-werk fit’.

Leer werken met IHW
Wil je werken met de methode Inclusief Herontwerp Werk kijk dan naar de nieuwe modulaire leergang van het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie (CIAO), een universitair expertisecentrum op het gebied van inclusie en duurzame inzetbaarheid. Als inclusief werken van meerwaarde is, biedt de methode IHW 2.0 handvatten om een organisatie te transformeren naar een duurzame inclusieve organisatie. Passend bij de vraag gestuurde benadering van de methode IHW en de onderwijsfilosofie van de Universiteit Maastricht is het didactisch concept van deze leergang probleemgestuurd onderwijs.

Voor wie is de leergang bedoeld?
De modulaire leergang is zowel bedoeld voor geïnteresseerden in een inclusieve en duurzame arbeidsorganisatie als voor professionals die zich (verder) willen specialiseren als adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie of als consultant inclusief en duurzaam werken. Er zijn twee varianten

1. Managers, HR-functionarissen, beleidsadviseurs en andere geïnteresseerden die meer willen weten over een inclusieve en duurzame arbeidsorganisatie kunnen de module “Inleiding en achtergrond van de Inclusieve Arbeidsorganisatie” en/of de module “Duurzame inzetbaarheid van nieuw én zittend personeel” volgen.
2. Professionals die zich willen specialiseren als adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie of als consultant inclusief en duurzaam werken, volgen gerichte modules en sluiten die af met een proeve van bekwaamheid. Voor deze laatste twee leergangen vindt voor aanvang van de leergang een intakegesprek plaats. Voor deze opleidingen tot adviseur en consultant geldt als voorwaarde voor deelname een HBO werk- en denkniveau.

Meer informatie over de leergang: https://www.inclusievearbeidsorganisatie.org/kennis/opleiding-en-training
Geïnteresseerd in de factsheet IHW? https://www.inclusievearbeidsorganisatie.org/methoden-instrumenten/toepassing-van-ihw-20-in-de-praktijk

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Recht op vergissen: verandering of bevestiging van de praktijk?

Onlangs maakte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend d ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
UWV erkent fouten bij Wajong-beoordelingen

Het UWV heeft fouten erkend bij de beoordeling van Wajong-uitkeringsaanvrag ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Arbeidsmarkt minder krap in derde kwartaal 2024

In het derde kwartaal van 2024 nam het aantal vacatures af met 5.000, terwi ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws