04
nov
2014

Bibliotheek-arbeid en chronische ziekte blijkt aan behoefte te voldoen

Op 30 oktober 2014 - tijdens het NVvA/AKC lustrumcongres Kracht van Kennis gelanceerde AKC bibliotheek-arbeidenchronischeziekte, deze heeft de eerste dagen al veel belangstelling getrokken.

Vele websites van patiëntenorganisaties en professionele dienstverleners hebben het bestaan van de bibliotheek op de site opgenomen en verwijzen er naar. De bibliotheek is gewoon via zoekmachines als Google te vinden met de titel bibliotheek-arbeidenchronischeziekte of via de link op de openingspagina van het AKC.

Dankzij onderzoek weten wij steeds beter hoe gezondheid en werk elkaar beïnvloeden. Voor Lex Burdorf, hoogleraar Determinanten van volksgezondheid aan het Erasmus MC is het zo klaar als een klontje. ‘Er is nu veel meer bekend over arbeid als medicijn. Je kunt op basis van wetenschappelijk onderzoek vaststellen dat werk heel belangrijk is voor de gezondheid van mensen.’ Die wetenschap heeft zich ook buiten de onderzoekswereld verspreid. ‘Ook de overheid is zich hier nu van bewust. De ministeries van VWS en SZW weten elkaar veel beter te vinden en werken ook beter samen. Dat zie je terug in de Participatiewet: iedereen die kan werken, moet werken.’

De mooie nieuwe bibliotheek komt dan ook op een goed getimed moment en zal ook gemeenten kunnen faciliteren bij het invulling geven aan de ambitie ook zoveel mogelijk mensen met een chronische ziekte aan het werk te helpen en te houden.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Belangrijk onderzoek naar samenwerking tussen beroepsgroepen.

Nicole Snippen van het UMCG is bezig met een belangrijk onderzoek naar de s ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Werkdruk en andere zorgen van werkgevers over 2023

Ruim de helft van werkgevers ervaart een hogere werkdruk door de krapte op ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Effectievere re-integratie door onderzoek naar gewogen maatwerk

Als bijzonder hoogleraar Arbeidsdeskundigheid en Inclusieve Innovatie van A ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
Meer Vereniging NVvA nieuws