27
sep
2022

Chronisch ziek & werk

In deze bijeenkomst nemen Theo van Neerven als patiënt, Inge van de Waarsenburg als Casemanager en Ben Braal als medisch adviseur je mee in de problematiek rondom chronisch en progressief zieke werknemers met bijvoorbeeld Parkinson, Nah, MS, ALS en alzheimer. Samen laten ze zien wat er gebeurt buiten het zichtveld van de arbodienst, het UWV en de werkgever. 

Voor ernstig zieke werknemers zonder kans op herstel gaat ziekteverzuim zelden alleen maar over het proces en de Wet verbetering poortwachter. Re-integratie maakt bij hun een breed scala aan emoties los. Het gaat over echte dingen van het leven, zoals de zorgen over inkomen, het verlies van gezondheid en angst om gedwongen afscheid te moeten nemen van werk.

 

In deze bijeenkomst nemen Theo van Neerven als patiënt, Inge van de Waarsenburg als Casemanager en Ben Braal als medisch adviseur je mee in de problematiek rondom chronisch en progressief zieke werknemers met bijvoorbeeld Parkinson, Nah, MS, ALS en alzheimer. Samen laten ze zien wat er gebeurt buiten het zichtveld van de arbodienst, het UWV en de werkgever. Ze vertellen over probleemsignalering, veelvoorkomende situaties en praktische oplossingen. Tijdens de bijeenkomst is voldoende ruimte om eigen voorbeelden in te brengen en vragen te stellen.

 

Planning:

16:00 welkom

16:10 presentatie deel 1 (Theo & Inge)

17:00 pauze met soep en broodjes

17:40 presentatie deel 2 (Inge & Ben)

18:30 vraag en antwoord

18:40 borrel en netwerken

 

Adres:

Café-Restaurant De Zwaan - Markt 9, 5691AR te Son

 

Aanwezigheid:

De bijkomt is uitsluitend fysiek bij te wonen en wordt gewaardeerd met 1 PE punt. Tijdens de pauze en na de bijeenkomst wordt er gezorgd voor eten en drinken en is er ruimte om bij te kletsten met vakgenoten.


Tijdig afmelden:

In verband met de inkoop van verse broodje en soep wordt nadrukkelijk verzocht om tijdig af te melden. Dit kan via de website van de NVvA.

 

Met dank aan

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de bestuursleden van regio Zuid:

Peter Tuerlings, John van Zutphen, Charidha Ori en Reinout Slee.

Planning:

16:00 welkom

16:10 presentatie deel 1 (Theo & Inge)

17:00 pauze met soep en broodjes

17:40 presentatie deel 2 (Inge & Ben)

18:30 vraag en antwoord

18:40 borrel en netwerken

Ook interessant