28
jun
2022

Regio Zuid - VN-verdrag Handicap en de rol van arbeidsdeskundigen

Regio Zuid organiseert op 28 juni 2022 een hybride regiobijeenkomst. Je kunt zowel online als live aanwezig zijn. In 2016 ratificeerde Nederland het VN-verdrag Handicap. Dat betekent dat de overheid verantwoordelijk is voor gelijke kansen voor iedereen, ook op de arbeidsmarkt. De praktijk laat echter een grote kloof zien tussen arbeidsparticipatie en ontwikkelingsmogelijkheden van mensen met én zonder beperking. De oorzaken daarvoor zijn divers. In deze online bijeenkomst worden de impact van het VN-verdrag Handicap behandeld en de belangrijke rol die arbeidsdeskundigen spelen bij het creëren van gelijke kansen. 

Inschrijven voor deze online bijeenkomst kan via deze link

In 2016 ratificeerde Nederland het VN-verdrag Handicap. Dat betekent dat de overheid verantwoordelijk is voor gelijke kansen voor iedereen, ook op de arbeidsmarkt. De praktijk laat echter een grote kloof zien tussen arbeidsparticipatie en ontwikkelingsmogelijkheden van mensen met én zonder beperking. De oorzaken daarvoor zijn divers. In deze online bijeenkomst worden de impact van het VN-verdrag Handicap behandeld en de belangrijke rol die arbeidsdeskundigen spelen bij het creëren van gelijke kansen. 

De sprekers tijdens de online bijeenkomst zijn Daniël Toebes en Roos Hoelen. Daniël werkt als beleidsmedewerker bij Ieder(in), de belangenorganisatie voor mensen met een beperking. Hij maakt zich met name sterk voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Roos Hoelen is kwartiermaker bij Incluvisie, dat zich inzet voor mensen met een visuele en fysieke beperking. Roos weet alles over wet- en regelgeving. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als beleidsmedewerker op het gebied van werk & inkomen bij het Solgu, de belangenorganisatie voor mensen met een beperking van gemeente Utrecht.

 

Inschrijven voor deze online bijeenkomst kan via deze link

Ook interessant