Voorwoord | Arbeidsdeskundigen

Cahier 13b – Validering loonwaardevaststelling resultaten
Voorwoord

Deze beknopte projectrapportage presenteert de aanleiding, opzet, uitvoering en resultaten van het loonwaardevalideringsproject van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC). Dit project is uitgevoerd van mei 2013 tot en met mei 2014.

De rapportage is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

Samenvatting resultaten

  1. Totstandkoming rapport ‘Standaardisering en uniformering van de kernbegrippen en modulen van loonwaardebepaling’.

  2. Uitvoering loonwaardevalideringsproject AKC.

  3. Wetenschappelijke verantwoording uitvoering loonwaardevalideringsproject AKC.

  4. Resultaten

    Wetenschappelijke resultatenanalyse.

    Conclusies

  5. Aanbevelingen

Samen met deze rapportage worden nog twee andere projectdocumenten gepubliceerd. Hierbij gaat het om:

  • AKC Cahier 13 A Validering loonwaardevaststelling. Deelrapport Inhoudsvalidatie methoden en opzet onderzoek loonwaarde validering. Standaardisering en uniformering van de kernbegrippen en modulen van loonwaardebepaling. AKC, oktober 2013 (publicatie mei 2014). Hierin wordt de onderzochte basissystematiek van loonwaardevaststelling uitgebreid uitgelegd.

  • Wetenschappelijke verantwoording uitvoering efficacy pilot en resultatenanalyse. PowerPointpresentatie AKC, Dr. Ton Schellart MBA, mei 2014. Hierin worden de onderzoeksopzet en de resultaten wetenschappelijk gepresenteerd.

Het AKC bedankt de arbeidsdeskundigen, loonwaarde-experts, UWV, Dariuz, DWI en de onderzoekers, die samen dit unieke project mogelijk hebben gemaakt. Er is nuttig en baanbrekend werk verricht. De doelstelling van het valideringonderzoek was het verhogen van de inter-beoordelaarsbetrouwbaarheid en de mate van validiteit van loonwaardevaststelling. De resultaten geven aan dat dit doel gehaald is. Het AKC biedt andere loonwaardenmethoden ook de mogelijkheid aan om zich te onderwerpen aan een dergelijke validering.

Met de resultaten van dit loonwaardevalideringsproject draagt het AKC bij aan de landelijke borging van betrouwbare en valide loonwaardebepaling. Alle regionale Werkkamers in wording en gemeenten kunnen er hun voordeel mee doen bij de uitvoering van de Participatiewet. Loonwaardebepaling kan ingezet worden als instrument om de arbeidsparticipatie van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te bevorderen.

Mr. M. Klompé,

voorzitter bestuur AKC

Accepteer de voorwaarden

Gebruik van dit werk is toegestaan conform licentie creative commons CC-BY-4.0. Deze gebruikslicentie vervalt zes maanden na het verschijnen van een nieuwe editie van het werk. Het auteursrecht op dit werk berust bij de Staat der Nederlanden, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Download document Download document