16
mei
2023

AD Academie webinar “Ontdek de kracht van motiveren”

Op dinsdag 16 mei om 12.00 uur zal Stijn van Merendonk, expert  op het gebied van MI en Gedragsverandering, ons meenemen in de wereld van Motivational Interviewing (MI).

Regelmatig komt het voor dat cliënten hun gedrag niet aanpassen, ondanks een gedegen uitleg en betrokken houding van de professional. De cliënt begrijpt de aanpak en de risico’s maar maakt toch de keuze voor “ongezond” gedrag. (MI) geeft jou als professional, inzicht en gesprekstechnieken om meer te bereiken met jouw cliënten.

Mensen nemen zich vaak voor om te veranderen maar even zo vaak blijkt dat ze onvoldoende motivatie hebben om het ook echt te gaan doen of om het vol te houden. Motivatie voor gedragsverandering blijkt tamelijk kneedbaar. De manier waarop professionals met een cliënt over zijn of haar gezondheid praten, kan een diepgaande invloed hebben op persoonlijke motivatie voor gedragsverandering.

MI leert jou hoe jij cliënten kunt gidsen naar verandering. Het is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode om gedragsverandering bij cliënten te faciliteren. Door de intrinsieke motivatie van de cliënt te vergroten, worden goede resultaten geboekt. Zo blijkt onder andere dat cliënten meer tevreden zijn, meer aan lichaamsbeweging doen en meer vervolgafspraken nakomen.

 

De passie van Stijn is “het motiveren van mensen voor gedragsverandering”.

Door zijn jarenlange ervaring in het toepassen van MI in diverse zorgsettingen en bij verschillende groepen, is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie en de dagelijkse praktijk van gedragsverandering.

Stijn zal ons fascinerende inzichten geven over de kracht van motivatie en hoe het komt dat zoveel cliënten “ja zeggen en nee doen”. Wat zijn grootste valkuilen voor de professional en wat kan je doen om de motivatie te laten groeien?

 

Ook interessant