10
feb
2022

Platform AOV&Letsel - Cynisme en betrokkenheid bij arbeidsdeskundige!

Hoe blijven we als arbeidsdeskundige betrokken, laten we ons niet meeslepen en zorgen we ervoor dat ons glas halfvol blijft en we energie hebben om onze schouders eronder te zetten? Tijdens het webinar van Platform AOV en Letsel wordt dit onderwerp uitgediept door arbeids- en klinisch psycholoog Eveliene Kuipers en Miranda Raaijmakers (coach en mediator).

Soms lijkt het erop dat hoe zwaarder het letsel hoe meer ze gemotiveerd zijn om er het beste van te maken. Bij deze doorzetters is het glas altijd halfvol. Als arbeidsdeskundige is het geweldig om deze doorzetters te mogen helpen. Dit geeft de arbeidsdeskundige energie en een extra motivatie om de schouders eronder te zetten.
Hier tegenover staat dat we als arbeidsdeskundige regelmatig het tegenovergestelde tegenkomen. Situaties waar ogenschijnlijk nauwelijks iets aan de hand lijkt te zijn, maar de cliënt niets meer mogelijk acht en hierin blijft volharden. Het glas is altijd halfleeg.  Dit kan een heel ander gevoel geven bij de arbeidsdeskundige. Hierdoor kan een gevoel van cynisme opborrelen en ligt demotivatie op de loer. Hoe blijven we als arbeidsdeskundige in deze situaties betrokken en laten we ons niet meeslepen en zorgen we ervoor dat ons glas halfvol blijft en we ook in deze situaties de energie hebben om onze schouders eronder te zetten.

Wij hebben arbeids- en klinisch psycholoog Eveliene Kuipers ( praktijk voor Arbeid & Gezondheid) en coach en mediator Miranda Raaijmakers ( Sensare, coaching van persoon en positie) bereid gevonden om samen met ons dit onderwerp verder uit te diepen met als doel om ons als arbeidsdeskundige te versterken.

Het organisatiecomité van AOV en Letsel nodigt je uit voor deze onlinebijeenkomst op 10 februari 2022 van 16.00 tot 18.00. Mathijs van Hilten zal, op de inmiddels bekende wijze, je gastheer zijn en de vragen die via de chat gesteld kunnen worden aan onze sprekers voorleggen.

Het is jammer dat door Covid-19 een live bijeenkomst nog niet mogelijk is, maar wat geweldig toch dat we weer online bij elkaar kunnen komen om ons te verdiepen in wat ons bezighoudt!

Ook interessant