24
mrt
2021

Webinar Platform Sociaal Domein: 'De meest passende plek om te Participeren'

De Participatiewet werd op 1 januari 2015 van kracht. Na zes jaar is het tijd om de balans op te maken. Welke successen, knelpunten en verbeterpunten komen we tegen om mensen met arbeidsvermogen naar werk toe te leiden en/of te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk? Wat is voor hen de meest passende plek om te participeren?

De ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein hebben elkaar met de komst van de P-wet snel opgevolgd. Binnen het Sociaal Domein is de rol van arbeidsdeskundige nog niet in beton gegoten. Wat is er nodig om de rol van de arbeidsdeskundige stevig in te bedden?

De heer Frans Kuiper deelt zijn visie en inzichten met ons vanuit zijn rol als Senior Adviseur Participatiewet bij Stimulanz en de heer Vincent Braun vanuit zijn rol als Programmamanager bij het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC). Mevrouw Martine Smit vertelt vanuit haar rol als Projectleider Arbeidsparticipatie Rijnvicus van de gemeente Alphen aan den Rijn over haar ervaring met de meest passende plek om te participeren.

Programma:

  • 15.00 uur              Welkom en introductie van de gastsprekers
  • 15.10 uur              De heer Frans Kuiper
  • 15.35 uur              Mevrouw Martine Smit
  • 16.00 uur              De heer Vincent Braun
Ook interessant