< Regio Zuid - Praktisch beoordelen criteria urenbeperking en weergave in functionele mogelijkhedenlijst | Arbeidsdeskundigen
01
okt
2024

Regio Zuid - Praktisch beoordelen criteria urenbeperking en weergave in functionele mogelijkhedenlijst

De Regio Commissie NVvA Zuid nodigt u uit voor de regiobijeenkomst Zuid. Deze bijeenkomst zal uit twee onderwerpen bestaan. De bijeenkomst zal starten met Praktisch beoordelen, waarbij de accountmanager van het UWV ons mee gaat nemen in de nieuwe maatregel m.i.v. 1 juli 2024. Na de pauze geven wij graag het woord aan verzekeringsarts de heer Özkan. De heer Özkan zal ons inzicht geven in de criteria voor het aan kunnen geven van een urenbeperking en hoe deze wordt weergegeven in de functionele mogelijkhedenlijst.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om de achterstanden in de sociaal medische beoordelingen voor een WIA – uitkering terug te brengen. Sinds oktober 2022 is het voor een zieke werknemer van 60 jaar of ouder al mogelijk om een vereenvoudigde beoordeling van een WIA- aanvraag te krijgen. Om de achterstanden verder te helpen verkleinen is er een extra maatregel bij gekomen. Vanaf 1 juli 2024 is de WIA-beoordeling veranderd voor werknemers die helemaal of voor een deel aan het werk zijn en passend werk hebben. Volgens de regels van voor 1 juli 2024 werd bij werknemers die nog inkomsten uit arbeid hadden zowel een praktische als een theoretische beoordeling (een schatting van wat een werknemer in theorie nog kan verdienen) uitgevoerd. Vervolgens bepaalt de beoordeling met de laagste mate van arbeidsongeschiktheid, het wel of niet toekennen van een WIA – uitkering. Met de maatregel Praktisch beoordelen wordt de theoretische inschatting, wanneer een praktische beoordeling mogelijk is, achterwege gelaten. Hugo Nutters, accountmanager UWV voor grote werkgevers zal tijdens deze bijeenkomst een presentatie verzorgen over Praktisch Beoordelen. Aanvullend zorgt het UWV voor de aanwezigheid van arbeidsdeskundigen die nu in de praktijk werken met het Praktisch Beoordelen voor het beantwoorden van vragen vanuit de zaal.


Izzet Özkan is sinds 2002 werkzaam als verzekeringsarts en heeft ruime ervaring in de relevante wetsgebieden (WIA, ZW, WAO, WAJONG). Hij werkt momenteel vooral als arts-gemachtigde, waarbij hij een medisch-inhoudelijke reactie geeft op de beslissing van het UWV. Vanaf 2009 heeft hij zijn ervaring als verzekeringsarts aangevuld met ervaring op het gebied van de bedrijfsgezondheidszorg. Sedert 2010 verzorgt hij op regelmatige basis trainingen aan bedrijfsartsen, basisartsen, arbeidsdeskundigen en casemanagers. Hij is tevens eigenaar van Lunadmed.nl, een platform waar on demand trainingen zoals “Functionele mogelijkhedenlijst”, “Loonsancties voorkomen”, “Duurzaamheid van de Arbeidsbeperkingen” worden aangeboden. Deze trainingen worden ondersteund door A.I. Een unieke combinatie die op het eerste oog onverenigbaar lijken: de verzekeringsgeneeskunde en A.I. Door deze twee vakgebieden toch met elkaar te integreren, is er een unieke manier van leren ontstaan. 

 

Izzet zal ons een toelichting geven op de urenbeperking , de werktijden van de functionele mogelijkhedenlijst en de relatie tussen energetische beperkingen en de functionele mogelijkhedenlijst. Om ervoor te zorgen dat de voorlichting zo goed mogelijk aansluit bij wat jullie willen weten, nodig ik jullie uit je vragen/casuïstiek te mailen naar: izzetozkan@gmail.com

15.30 uur: inloop met thee en koffie en iets lekkers

16.00 uur: Welkom (Reinout)

16.05 uur: Presentatie deel 1 (UWV)

17.15 uur: Pauze met soep en broodjes

18.00 uur: Presentatie deel 2 (Izzet Özkan)

19.30 uur: Gelegenheid voor vragen en casuïstiek

19.45 uur: Borrel en netwerken


Annulering:

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan vragen wij je om - 48 uur van tevoren - via de website af te melden, zodat wij de catering hierop kunnen afstemmen of dat er een ander in jouw plaats kan deelnemen. Meld je dus tijdig af, dat voorkomt teleurstelling en verspilling van eten.