16
nov
2021

Werkstress kost werkgevers miljarden

Een derde van alle verzuimgevallen is gerelateerd aan werkdruk of stress. De verzuimkosten voor werkgevers zijn hierdoor gestegen naar 3,2 miljard, stelt brancheorganisatie Oval naar aanleiding van de Week van de Werkstress.  

“De cijfers blijven alarmerend”, stelt Dorothé van den Aker, die namens OVAL de landelijke Week van de Werkstress coördineert. “Er is een fundamenteel andere benadering nodig om het tij te keren.” Vanzelfsprekend moeten dat preventieve acties zijn, aldus OVAL. “De grote vraag is hoe we als individu, maar juist ook als organisatie weerbaarder kunnen worden en zo voorbereid zijn op veranderingen, stress en tegenslag. Door het werk slim te organiseren, te werken aan een cultuur van vertrouwen en verbinding en door persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren, kun je hiermee aan de slag, stelt Van den Aker”. 
Mentale kracht kent een stevige wetenschappelijke basis die is vertaald naar tools die in de praktijk zijn toe te passen. Zo is de mentale schijf van vijf een praktisch hulpmiddel dat is gebaseerd op de positieve psychologie. Door te streven naar meer positieve emoties, betrokkenheid, goede sociale contacten en relaties, betekenisvol bezig te zijn en gezond te presteren, word je mentaal vitaler. Op zelfinspectie.nl geeft het ministerie van SZW bedrijven tips, zelfscans en aanbevelingen hoe werkstress en ongewenst gedrag kunnen worden voorkomen. De Week van de Werkstress duurt nog tot 19 november.
Meer informatie op www.wvdws.nl 
 

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Mensen met beperking nog steeds op achterstand

Mensen met een beperking of aandoening doen minder mee in de samenleving da ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Werkgelegenheid naar nieuw record

Meer vacatures en een dalende werkloosheid leidden in het derde kwartaal va ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Volgende week In de nieuwe AD Visie

Komende week verschijnt alweer de laatste AD Visie van dit jaar met daarin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws