17
okt
2014

Werkstress Congres

Op 3 november wordt tijdens het Werkstress congres in Amsterdam het startschot gegeven voor de Check je Werkstress week. In deze week moet heel Nederland aandacht besteden aan het probleem werkstress. Lodewijk Asscher (minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Leontien van Moorsel (Olympisch kampioen wielrennen) en Arko van Brakel (directeur De Baak) delen tijdens het gratis toegankelijke congres hun kennis en ervaring.

Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Een derde van het werkgerelateerd verzuim vindt zijn oorzaak in psychische klachten. Hoe is het bij u of in uw organisatie gesteld met werkstress? En wat kunt u als werkgever of werknemer doen om werkstress aan te pakken? Dat zijn vragen die centraal staan op het Werkstress congres, georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Nederlands Focal Point. Het congres is bedoeld voor iedereen die praktisch met preventie van werkstress en het bevorderen van werkplezier aan de slag wil: werkgevers, werknemers, HR managers en andere professionals zoals arbeidsdeskundigen.

In workshops worden goede voorbeelden behandeld en leren deelnemers hoe werkstress aangepakt kan worden. Ook recente wetenschappelijke inzichten over werkstresspreventie komen aan bod. Daarnaast reikt Lodewijk Asscher de prijs uit aan het beste goede voorbeeld, de winnaar van de Goede Praktijken Competitie.

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Help mee om de samenwerking tussen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen te verbeteren!

Wij willen u vragen om deel te nemen aan een onderzoek binnen het ZonMw pro ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Helft van de mensen met een zwaar beroep denkt pensioen niet te halen

Bijna de helft van de werkenden boven de 45 jaar verwachten niet dat ze hun ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Arbeidsparticipatie arbeidsbeperkten weer op pre-corona niveau

De arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten is weer bijna op het niveau van ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws