Week van de toegankelijkheid | Arbeidsdeskundigen
18
mei
2016

Week van de toegankelijkheid

De week van 3 tot en met 8 oktober is Week van de Toegankelijkheid. Motto dit jaar is ‘Aan tafel!’ waarmee de organisatie wil bereiken dat mensen met een beperking of chronische ziekte overal kunnen eten en elkaar kunnen ontmoeten.

De Week van de Toegankelijkheid wordt georganiseerd door Ieder(in), de Oogvereniging en Hoormij. De Week wordt mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds. Volgens de organisatie betekent overal kunnen eten niet alleen een goede fysieke toegankelijkheid, maar ook behulpzame bejegening en duidelijke informatie. Horecaondernemers worden opgeroepen om mee te doen door te testen of hun zaak echt toegankelijk is, of door speciale activiteiten te organiseren voor mensen met een handicap. Volgens de organisatie kost toegankelijkheid soms wat meer inspanning, maar het levert de horeca veel op: meer klanten, meer diversiteit en een gevarieerder, leuker aanbod.

Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Vernieuwde MKBA maakt waarde van inclusief beleid zichtbaar

Met een vernieuwde maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) kunnen gemee ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Exoskeletten bij Breda Werkt: waarom wel een veiligheidsbril en geen exoskelet?

Hoe houd je medewerkers gezond en duurzaam inzetbaar in fysiek zware beroep ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
AI als collega: de toekomst van menselijk werk

Wat als technologie je niet vervangt, maar juist helpt om meer mens te zijn ...

NVvA
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws