04
mei
2022

Ruim 4.300 vluchtelingen uit Oekraïne aan het werk

Ruim 4.300 werkgevers hebben bij UWV een melding gedaan dat zij een vluchteling uit Oekraïne in dienst hebben genomen. Sinds 1 april 2022 hoeven werkgevers geen tewerkstellingsvergunning meer aan te vragen wanneer zij een vluchtelingen uit Oekraïne in dienst nemen, maar moeten ze hiervan wel melding doen bij UWV.

De vluchtelingen hebben vooral werk gevonden via uitzendbureaus en in de land- en tuinbouw. In de regio’s Groot Amsterdam en Den Haag zijn de meeste vluchtelingen aan de slag gegaan. Vluchtelingen uit Oekraïne vinden werk in verschillende sectoren. Zo zijn ze aan het werk gegaan in de horeca, zakelijke dienstverlening en in de transport en logistiek. De meeste vluchtelingen vinden werk via uitzendbureaus (40 %). Via deze bureaus gaan de vluchtelingen aan het werk als bijvoorbeeld productiemedewerker, schoonmaker en magazijnmedewerker. Ook vinden veel vluchtelingen werk in de land- en tuinbouw (11%), horeca (11%) en de zakelijke dienstverlening (9%).

Vooral in de Randstedelijke regio vinden veel vluchtelingen uit Oekraïne werk. De meeste vluchtelingen vinden in de Groot Amsterdam (12%) een baan, maar ook in de regio’s Gouda, Leiden, Zoetermeer en Haaglanden vinden veel vluchtelingen werk.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Zoeken en vinden op de website

Uit de ledenenquête van 2022 bleek dat informatie op de website soms lastig ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Verschil verrijkt! Lunchwebinar diversiteit en inclusie

Verschil verrijkt! Daarom doen het AKC en OVAL samen mee mee met de vijfde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Subsidiemogelijkheden voor ‘Verbetering re-integratie 2e Spoor’

Onlangs werd de tweede ronde van het ZonMw-programma voor ‘Verbetering re-i ...

NVvA
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws