23
nov
2021

Online informatiebijeenkomst BAR instrumentarium - ZonMw

Op 29 november 2021 organiseert ZonMw, samen met het Amsterdam UMC een online informatiebijeenkomst over het BAR instrumentarium. Dit nieuwe multidisciplinaire instrument voor de Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden (BAR) van verzuimende werknemers wordt komende jaren beproefd en doorontwikkeld.

Dezelfde taal spreken
Het grote voordeel van het nieuwe BAR-instrument is dat het gebruikt kan worden door zowel bedrijfsartsen als arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen, waardoor zij samen kunnen praten in dezelfde eenduidige taal die door iedereen herkend wordt. Een taal die gebaseerd is op het ICF als biopsychosociaal model en dus rekening houdt met medische, persoonlijke en sociale factoren. De eerste versie van het BAR-instrument is eerder dit jaar opgeleverd en is tot stand gekomen samen met de betrokken beroepsgroepen NVAB, NVVG en de NVvA. Binnen het ZonMw-programma Verbetering kwaliteit poortwachtersproces wordt de komende jaren gewerkt aan het door ontwikkelen en implementeren van het instrument.

Op 26 oktober 2021 hebben de beroepsverenigingen, brancheorganisaties en UWV een intentieverklaring ondertekend, waarmee ze aangeven samen actief willen werken aan de doorontwikkeling van de Beschrijving van Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie (BAR).

Programma
Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de huidige versie van het instrument en de leidraad aan de betrokken professionals gepresenteerd. Tevens presenteren de onderzoekers hun plannen voor de doorontwikkeling. Verdere details over het programma van de informatiebijeenkomst volgt nog.

Interesse?
De online informatiebijeenkomst is bestemd voor arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen en vindt plaats op 29 november 2021 van 10.30u tot 12.00u.

Direct inschrijven

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Mensen met beperking nog steeds op achterstand

Mensen met een beperking of aandoening doen minder mee in de samenleving da ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Werkgelegenheid naar nieuw record

Meer vacatures en een dalende werkloosheid leidden in het derde kwartaal va ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Volgende week In de nieuwe AD Visie

Komende week verschijnt alweer de laatste AD Visie van dit jaar met daarin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws