11
nov
2022

NVvA ondersteunt keurmerk ‘Professional Publiek Sociaal Domein’

Sinds vorig jaar is er een keurmerk voor mensen die werkzaam zijn in het sociaal domein. Dit keurmerk kan ook van belang zijn voor arbeidsdeskundigen die bij of voor gemeenten werken. Daarom ondersteunt de NVvA het keurmerk Professional Publiek Sociaal Domein (PPSD).

Het Kwaliteitsregister Sociaal Domein (KRSD) is verantwoordelijk voor het erkende keurmerk, waarmee professionals in het sociaal domein hun expertise zichtbaar maken aan opdrachtgevers, werkgevers en cliënten. Ook arbeidsdeskundigen werkzaam bij of voor gemeenten kunnen zich registreren. Na aanmelding krijg je toegang tot een persoonlijk portfolio waarin je je activiteiten en ontwikkelingen bijhoudt. Dat kunnen geaccrediteerde opleidingen zijn, maar ook deskundigheid bevorderende activiteiten. Wie 96 educatie-uren heeft kan certificering aanvragen. Wordt deze goedgekeurd dan ben je gecertificeerd professional in het publiek sociaal domein. Deelname aan het KRSD kost € 95,00 per jaar (btw-vrijgesteld). 

De NVvA ziet het belang van deze certificering en is daarom vertegenwoordigd in het College van Belanghebbenden van de KRSD. Daarin zitten onder meer ook de beroepsverenigingen SAM (uitvoerders in het publiek sociaal domein), NVVK (financiële hulpverleners) en Divosa (gemeentelijke directeuren in het sociaal domein). Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.krsd.nl

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Help mee om de samenwerking tussen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen te verbeteren!

Wij willen u vragen om deel te nemen aan een onderzoek binnen het ZonMw pro ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Helft van de mensen met een zwaar beroep denkt pensioen niet te halen

Bijna de helft van de werkenden boven de 45 jaar verwachten niet dat ze hun ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Arbeidsparticipatie arbeidsbeperkten weer op pre-corona niveau

De arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten is weer bijna op het niveau van ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws