09
jun
2022

Nieuwe onderwerpen in de reeks Covid-19

De reeks Covid-19 op de AD Academie is uitgebreid met drie nieuwe essentials: ‘De gevolgen van de pandemie voor het stelsel van Sociale Zekerheid’, het ‘Centrum Werk en Gezondheid’ en ‘Werknemers en re-integratie tijdens de pandemie’. 

Corona heeft een enorme impact op de samenleving en bovendien zijn de langetermijngevolgen nog niet te overzien. Een ding is zeker: ook arbeidsdeskundigen krijgen in toenemende mate met gevolgen van corona te maken. Arbeidsdeskundige Karin Koekkoek stelde de vraag 'Wat moet de arbeidsdeskundige allemaal weten en kunnen om adequaat met de gevolgen van Covid-19 om te gaan?' Zo ontstond het idee om met de NVvA kennis over de impact van Covid-19 op werk en het arbeidsdeskundig handelen te vergaren en te ontsluiten. De reeks Covid-19 is uitgebreid met de volgende drie essentials;

De gevolgen van de pandemie voor het stelsel van Sociale Zekerheid
Janthony Wielink is trainer inkomensverzekeringen en heeft ruime kennis en ervaring in de sociale zekerheid. In de AD Essential spreken we met hem over de gevolgen van de pandemie voor het huidige stelsel en de toekomst van het socialezekerheidsstelsel. 

Centrum Werk en Gezondheid
Tamara Raaijmakers is programmamaker bij Centrum Werk en Gezondheid. Zij vertelt over de samenwerking van Centrum Werk en Gezondheid met C-support. Ook licht zij toe welke onderzoeken er lopen en wat voor arbeidsdeskundigen interessante slagen van theorie naar praktijk zijn.
 
Werknemers en re-integratie tijdens de pandemie
In gesprek met Karin Oosterveld van vakbond de Unie. Zij vertelt over wat werknemers tegen zijn gekomen bij de re-integratie in coronatijd. 

Ga naar de AD Academie voor deze informatie over de impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen. Op de website delen we ook andere relevante links naar wetenschappelijke artikelen en achtergrondinformatie
 

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
2e Open Subsidiecall AKC

Na een eerste succesvolle open call, is het AKC wederom op zoek naar voorst ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Jong talent wordt in de watten gelegd

Met het hele bedrijf vier maanden werken vanaf Bali, extra verlof of begele ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Kabinet hervat behandeling wetsvoorstel RIV-toets

Het kabinet hervat de behandeling van het wetsvoorstel ‘RIV-toets UWV door ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws