19
okt
2021

Nieuwe onderwerpen in de reeks Covid-19

De impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen

Corona heeft een enorme impact op de samenleving en bovendien zijn de langetermijngevolgen nog niet te overzien. Een ding is zeker: ook arbeidsdeskundigen krijgen in toenemende mate met gevolgen van corona te maken.

Arbeidsdeskundige Karin Koekkoek startte dit initiatief met de vraag 'Wat moet de arbeidsdeskundige allemaal weten en kunnen om adequaat met de gevolgen van Covid-19 om te gaan?' Zo ontstond het idee om met de NVvA kennis over de impact van Covid-19 op werk en het arbeidsdeskundig handelen te vergaren en te ontsluiten.

In deze update zijn er nieuwe AD-essentials en een podcast toegevoegd aan de reeks Covid-19

  1. Rob Kok is naast zijn werk als voorzitter van de vereniging van verzekeringsartsen (NVVG), ook bestuurslid bij stichting Zorg na werk in Coronazorg (ZwiC). Hij vertelt graag meer over dit steunfonds en wanneer het voor arbeidsdeskundigen van belang is om aan ZwiC te denken.
     
  2. Amma Asante vertelt wat de Landelijke Cliëntenraad (LCR) is tegengekomen gedurende de pandemie. Als voorzitter staat zij met de LCR voor het behartigen van de belangen van de cliënten van de Sociale Zekerheid. 
     
  3. Michiel Smeets, arbeidsdeskundige bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis geeft een terugblik op het verzuimbeleid tijdens de crisistijd. Karin Koekkoek interviewt hem over de rol van de bedrijfsgezondheidszorg tijdens deze crisis, het verloop van de verzuimcijfers en hoe hijzelf deze periode heeft ervaren.

Ga naar de AD Academie voor deze informatie over de impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen. Op de website delen we ook andere relevante links naar wetenschappelijke artikelen en achtergrondinformatie.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Nieuw in de AD Academie

In de AD Academie vind je lezingen, cursussen, e-learnings en doorverwijzin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AD Essential: Toekomst van de arbeidsdeskundige

Met wie kan je beter een gesprek aangaan over de toekomst van de arbeidsdes ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Preventie vraagt om samenwerking

Prof. dr. Frederieke Schaafsma is eind vorig jaar benoemd tot bijzonder hoo ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws