Blik op Werk organiseert twee nieuwe vierdaagse trainingen voor de Werkscan: in september/oktober: 19 en 26 september & 3 en 31 oktober en in november/december : 23 en 30 november & 7 en 21 december.
Duurzame inzetbaarheid is het belangrijkste HR-thema in 2017 en 2018 blijkt uit HR-Trends onderzoek. Steeds meer aandacht gaat uit naar het bewust maken van de werkende van zijn eigen inzetbaarheid. Ook vanuit organisaties wordt steeds meer aandacht besteed aan de vraag hoe HRM-ers er voor kunnen zorgen dat werkenden een spiegel kan worden voorgehouden. En waar nodig, ze ook zelf stappen kunnen ondernemen om hieraan te werken.
De Werkscan biedt de mogelijkheid van deze spiegel via de gevalideerde vragenlijst. Naast het werkvermogen (workability index score) worden ook determinanten in beeld gebracht die van invloed zijn op het werkvermogen: gezondheid, leefstijl, werk, werk-privé balans, scholing/opleiding, loopbaanontwikkeling, loopbaanmobiliteit en zelfredzaamheid. De werkende krijgt het advies om op een of meerdere van deze determinanten (preventieve) actie te ondernemen.
Niet voor iedereen is de blik in de spiegel voldoende om tot actie over te gaan. Daarom kan een werkende na het invullen van de Werkscan een gesprek aanvragen met een speciaal getrainde werkscandeskundige. Die kan de werkende helpen om een persoonlijk plan van aanpak te maken. De Werkscandeskundige leert via de gesprekstechniek van motivational interviewing de werkende te ondersteunen.
De vierdaagse training wordt gegeven bij Blik op Werk te Utrecht. De training is gewaardeerd met 14 PE punten.