03
okt
2022

Nieuw in de AD Academie

De reeks Covid-19 in de AD Academie is uitgebreid met twee nieuwe essentials: ‘Covid en beroepsziekten’ door mr.dr. Yvonne waterman en ‘Inzichten in arbeidsdeskundig handelen bij long covid´ door Marianne Holleman en Hugo Keijzer. 

Corona heeft een enorme impact op de samenleving en bovendien zijn de langetermijngevolgen nog niet te overzien. Een ding is zeker: ook arbeidsdeskundigen krijgen in toenemende mate met gevolgen van corona te maken. Arbeidsdeskundige Karin Koekkoek stelde de vraag 'Wat moet de arbeidsdeskundige allemaal weten en kunnen om adequaat met de gevolgen van Covid-19 om te gaan?' Zo ontstond het idee om met de NVvA kennis over de impact van Covid-19 op werk en het arbeidsdeskundig handelen te vergaren en te ontsluiten. De reeks Covid-19 is nu uitgebreid met de volgende drie essentials;

Covid en beroepsziekten 
Mr. dr. Yvonne Waterman, eigenaar van Waterman Legal Consultancy (WLC), is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, met name asbest-aansprakelijkheidsrecht en werkgeversaansprakelijkheidsrecht (haar promotieonderwerp). Zij vertelt over de juridische kant van beroepsziektes en haar verwachtingen ten aanzien van post Covid syndroom en aansprakelijkheidsrecht.

Inzichten in arbeidsdeskundig handelen bij long covid
In dit gesprek vertellen arbeidsdeskundige Hugo Keijzer en Marianne Holleman (directeur AKC) over de totstandkoming van het document ‘Inzichten in arbeidsdeskundig handelen bij long covid’. En wat zij geleerd hebben tijdens dit proces. 

Centrum Werk en Gezondheid
Tamara Raaijmakers is programmamaker bij Centrum Werk en Gezondheid. Zij vertelt over de samenwerking tussen Centrum Werk en Gezondheid en C-support. Zij licht toe welke onderzoeken er momenteel lopen. Daarnaast geeft ze aan wat voor arbeidsdeskundigen interessante slagen van theorie naar praktijk zijn.

Ga naar de AD Academie voor deze informatie over de impact van Covid-19 op werk en arbeidsdeskundig handelen. Op de website delen we ook andere relevante links naar wetenschappelijke artikelen en achtergrondinformatie.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AKC
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Ongelijkheden tussen diverse sociale klassen in Nederland

Het onlangs uitgevoerde onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau ( ...

NVvA
NVvA
Nieuwe subsidieregeling: IPS-trajecten voor gemeentelijke doelgroep gestart

Op 1 maart 2023 is de subsidieregeling IPS-trajecten voor de gemeentelijke ...

NVvA
NVvA
Resultaten van onderzoek naar meervoudig opdrachtgeverschap

Hoe kun je als samenwerkingsdriehoek op een effectieve manier omgaan met me ...

NVvA
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws