07
jun
2022

Kor Brongers stap dichterbij promotie

Arbeidsdeskundige Kor Brongers publiceerde onlangs zijn vierde wetenschappelijke artikel, waarin beschreven wordt hoe de door hem ontwikkelde methode in de praktijk werkt. Hiermee is hij weer een stap dichterbij zijn promotie.

Kun je een methode ontwikkelen die helpt om klanten met een arbeidsbeperking en meervoudige problematiek beter naar de arbeidsmarkt te begeleiden? Dat is de centrale vraag in het promotieonderzoek van UWV-arbeidsdeskundige Kor Brongers. In het kader van zijn promotie moet Kor vijf artikelen publiceren in wetenschappelijke tijdschriften. Onlangs verscheen het vierde artikel waarin hij beschrijft hoe de door hem ontwikkelde methode in de praktijk werkt. Aan deze zogeheten randomized control trial deden 40 arbeidsdeskundigen mee en ruim tweehonderd klanten met een arbeidsbeperking en multiproblematiek.

In aankomende AD Visie verschijnt een interview waarin Kor Brongers over de resultaten vertelt. Wie daarop niet wil wachten kan hier het wetenschappelijk artikel downloaden.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Toepassing IPS bij veelvoorkomende psychische aandoeningen

Op 5 oktober organiseert Platform Sociaal Domein een bijeenkomst over de to ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
‘Chronisch ziek en arbeidsongeschikt. Wat nu?’

Op 27 september organiseert regio Zuid de bijeenkomst ‘Chronisch ziek en ar ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Nieuwe subsidies voor verbetering Poortwachtersproces

Er staan twee nieuwe subsidierondes open in het kader van het ZonMw-program ...

Arbeidsdeskundigen
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws