29
nov
2023

Kijk het NVvA-AKC Najaarscongres nu terug op de AD Academie

Op 9 november vond het inspirerende NVvA-AKC Najaarscongres plaats, dat nu terug te kijken is via de AD Academie. Dit evenement trok meer dan achthonderd arbeidsdeskundigen aan, met een focus op het thema van dit jaar: Vitaliteit!

Een energieke dag in Omnisport, Apeldoorn

Het congres werd gehouden in Omnisport, Apeldoorn, en kenmerkte zich door een sfeer van energie, sportiviteit en kennisdeling. Onder de leiding van dagvoorzitter Mieke Rabou, NVvA-bestuurslid Ledenparticipatie, werden diverse sprekers begeleid, elk met een unieke invalshoek op het thema vitaliteit.

Inspirerende verhalen van sprekers

 • Wielerkampioen met visuele beperking
  Tristan Bangma, een visueel beperkte wielerkampioen, deelde zijn indrukwekkende levensverhaal, dat gekenmerkt wordt door zijn strijd tegen een afnemend zicht en hoe hij ondanks enkel contouren te zien, voluit leeft.
 • Pionier in bedrijfsfitness
  Jan Plat, een voorloper in bedrijfsfitness sinds de jaren '80, sprak over het door hem ontwikkelde programma 'Bewegen Werkt!', in samenwerking met UWV. Dit wetenschappelijk onderbouwde initiatief heeft inmiddels een groot aantal mensen bereikt.
 • De vitaliteit van hersenen
  Pim Haselager, werkzaam als psycholoog en filosoof aan de Radboud Universiteit, belichtte de belangrijke rol van hersenen in vitaliteit. Hij onderzoekt de maatschappelijke impact van AI en neurowetenschap.
 • Oplossingen tegen Burn-out
  Oprichter van The Recharge Company, Hidde de Vries, introduceerde zijn 'rechargeprogramma', gericht op het bestrijden van de burn-out epidemie in Nederland door middel van effectief 'opladen'.
 • Samenvatting en Toekomstperspectief
  Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar vitaliteitsmanagement, sloot de dag af met een overzicht over hoe organisaties en individuen vitaal kunnen blijven, en de rol die arbeidsdeskundigen hierin kunnen spelen.

Je kunt al deze verhalen nu terugvinden op de AD Academie! 

NVvA
NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
NVvA belicht de rol van arbeidsdeskundigen in nieuw OCTAS rapport

Op een bijzondere bijeenkomst op 29 februari heeft OCTAS, in het bijzijn va ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
NVvA Steunt Baanbrekende Aanpak voor Werknemerswelzijn en Organisatorische Veerkracht

Samen met een multidisciplinair consortium van academische en praktijkpartn ...

Arbeidsdeskundigen
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Deelname en Bewustwording: Nederlandse Long Covid Dag 2024 in Amersfoort

Op 19 april 2024 vindt in Amersfoort de Nederlandse Long Covid Dag plaats, ...

NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws