27
mei
2021

Webinar over Vragenlijst Inclusief Ondernemen 1 juli

Met de inzet van de Vragenlijst Inclusief Ondernemen (VIO) blijkt het mogelijk meer maatwerk te bieden in de werkgeversbenadering. Tijdens dit webinar krijg je inzage in de factoren die werkgevers beïnvloeden om personen uit kwetsbare groepen in dienst te nemen en te houden. Astrid Hazelzet (TNO) neemt je tijdens de onlinebijeenkomst van het kennisplatform werkgeversnetwerk op 1 juli mee in de achtergronden van het Integratief gedragsmodel van TNO, de vertaling daarvan in de VIO, de toepassing in arbeidsmarktregio Helmond/De Peel en wat de VIO voor jouw praktijk kan betekenen.

Vragenlijst Inclusief Ondernemen
Welke factoren beïnvloeden werkgevers om personen uit kwetsbare groepen in dienst te nemen en te houden? Deze vraag staat centraal in het Integratief gedragsmodel van TNO. De concepten in dit model zijn meetbaar gemaakt in de Vragenlijst Inclusief Ondernemen (VIO). De VIO leent zich voor verschillende toepassingen:

  • Zo heeft de arbeidsmarktregio Helmond/De Peel de VIO ingezet voor een analyse van inclusief werkgeversgedrag van bedrijven in de regio. De uitkomsten van de analyses worden gebruikt om het arbeidsmarkbewerkingsplan van het WSP nader inhoud te geven.
  • Daarnaast kan de VIO als diagnostisch instrument worden ingezet. Hiermee kunnen gemeenten, werkgeversservicepunten en werkgevers zelf onderzoeken op welke concepten in het inclusief werkgeversgedrag het bedrijf zich kan ontwikkelen om succesvoller kwetsbare groepen in dienst te nemen.

De digitale bijeenkomst van het kennisplatform werkgeversnetwerk vindt plaats op 1 juli 2021 van 10.00 tot 11.30 uur. Wil je deze bijeenkomst bijwonen? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier en kies de juiste bijeenkomst en datum.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Workshop Uniformering Loonwaarde

Op 10 juni heeft Vincent Braun van AKC voor de Programmaraad twee workshops ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
AKC
NVvA-bestuur met komst Mieke Rabou compleet

Tijdens de Algemene Ledenvergadering d.d. 25 mei is Mieke Rabou gekozen tot ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Stage of stagedagen voor ADen in opleiding; wie biedt hulp?

De arbeidsdeskundigenopleiders hebben moeite met het vinden van stageplekke ...

NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws