19
nov
2021

Jubileumcongres kroon op 50-jaar NVvA

Op 11 november vierden we in het Utrechtse Beatrix Theater het 50-jarig jubileum van de NVvA met een zeer geslaagd congres. Alles viel op zijn plaats: interessante sprekers, entertainende dagvoorzitters Rob en Emiel, een perfect bereikbare locatie en volop gelegenheid om elkaar weer live te ontmoeten.

NVvA-voorzitter Bert van Swam heette vanaf het podium van het Utrechtse Beatrix Theater alle bezoekers van harte welkom. En dat waren er ondanks de toegenomen coronaperikelen gelukkig nog best heel veel. “Het is fantastisch dat we hier bij elkaar kunnen zijn om samen ons feest te vieren”, aldus Bert. Hij memoreerde kort het werk van alle mensen die in het verleden bijdroegen aan de groei van de vereniging. “Dankzij het verleden, dankzij de mensen die ons voorgingen, staan we nu hier en groeide de NVvA uit tot een vereniging met meer dan 3.200 leden.” Het congres kende met Rob en Emiel twee bijzondere dagvoorzitters. Het duo verweeft magie, cabaret, verwondering en humor met elkaar en won daarmee nationale- en internationale prijzen. In het Beatrix Theater leidden ze de gasten in en traden ze tussen de sprekers door op met hun bijzondere acts die inderdaad voor veel verwondering zorgden. 

Er was een keur aan interessante sprekers die hun licht lieten schijnen over de toekomst van de arbeidsdeskundige. Dr. Paul de Beer, hoogleraar arbeidsrecht, concludeerde dat betaald werk sinds corona minder centraal staat. Leendert Bos (kwartiermaker bij Kennisalliantie Inclusie en Technologie) hield een betoog voor een inclusieve samenleving met passend werk voor iedereen met technologie ten dienste van de mens. 

Marianne Holleman, directeur van het AKC, lichtte de verkenning toe die het AKC op verzoek van de NVvA heeft geschreven over de ontwikkeling van het werkveld en wat dit vraagt van de toekomstige arbeidsdeskundige. Lector armoede interventies Roeland van Geuns betoogde dat armoede geen gevolg, maar oorzaak van gedrag is. “Als we ons dat realiseren gaan we anders kijken naar mensen met een laag inkomen.” Toekomstdenker Peter Joosten gaf zijn visie op impact van technologie op de fysieke mens. 
Verder gingen onder leiding van filosoof Stine Jensen, Amma Asante, voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad en Guus van Weelden, Raad van Bestuurslid UWV met elkaar in gesprek over de menselijke maat en maatwerk. 

De dag werd afgesloten met een uitstekend verzorgd walking dinner en natuurlijk was er volop gelegenheid om weer eens live met collega’s bij te praten. 

Op deze en de volgende pagina’s staat in beeld en tekst een overzicht van een zeer geslaagd jubileumcongres.


Oud NVvA voorzitters Monique Klompé en Erwin Audenaerde drukken samen met voorzitter Bert van Swam de knop in voor het jubileumfeest 
 

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Mensen met beperking nog steeds op achterstand

Mensen met een beperking of aandoening doen minder mee in de samenleving da ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Werkgelegenheid naar nieuw record

Meer vacatures en een dalende werkloosheid leidden in het derde kwartaal va ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Volgende week In de nieuwe AD Visie

Komende week verschijnt alweer de laatste AD Visie van dit jaar met daarin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws