Ben jij als arbeidsdeskundige betrokken bij re-integratiebegeleiding en wil je bijdragen om de kwaliteit binnen het poortwachtersproces te verbeteren? Meld je dan aan voor het project ‘Jong geleerd, oud geleerd’.
Als arbeidsdeskundige, krijg je vaak te maken met een overvloed aan complexe onderwerpen, waaronder re-integrerende werknemers. Je moet voortdurend scherp blijven in dit complexe web van factoren en je professionele intuïtie verbinden met methodisch handelen. Voldoende de tijd nemen in het proces en het voeren van intervisie met collega's, inclusief collega's uit aanpalende beroepsgroepen zoals arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en re-integratieprofessionals, kan je helpen bij het reflecteren op je besluitvorming en je vakmanschap verder ontwikkelen.
Alle professionals maken voortdurend bewuste en onbewuste afwegingen en keuzes. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar dit afwegingskader, zoals hier te lezen is. Om samenwerking en het lerend vermogen van professionals en organisaties te verbeteren, is het essentieel dat verschillende professionals, zowel ervaren professionals als nieuwkomers uit diverse beroepsgroepen, gezamenlijk reflecteren op dit afwegingsproces.
In dit project, georganiseerd door AKC, NVvA, SAM, ZINZIZ en ZonMw, krijg je de kans om kennis te delen met arbeidsdeskundigen en professionals uit andere beroepsgroepen, zoals bedrijfsartsen, professionals uit het sociaal domein en HR-professionals, ongeacht of je nieuw bent in het vak of er al vele jaren ervaring mee hebt.
We beginnen in het najaar van 2023 met één regio en werken in 2024 toe naar vijf regio's met 20 professionals per regio. Dit project omvat drie bijeenkomsten waarbij onderzoekers betrokken zijn en je de mogelijkheid hebt om buddy's te maken en elkaar te bezoeken op een tijdstip dat jou uitkomt. De afsluitende fase van het project, eind 2024, richt zich op evaluatie, analyse en borging. In één jaar tijd investeer je dus drie dagdelen en een aantal buddy-bezoeken. Doe je ook mee?
Lees de oproep of bekijk de video om een indruk te krijgen! Interesse? Neem contact op met onderzoeker Lissa Hollmann via lissa@zinziz.nl.