24
feb
2022

Handboek duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema geworden. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies en hoe geef je het vorm? Deze vragen worden beantwoord in het handboek ‘Een leven lang inzetbaar’ onder redactie van Annet de Lange en Beatrice van der Heijden.

In het handboek geven de auteurs een overzicht van wat er op het gebied van duurzame inzetbaarheid bekend en gepubliceerd is. Er wordt stilgestaan bij onderwerpen als: wat is duurzame inzetbaarheid en duurzaam werk? Hoe meet Nederland duurzame inzetbaarheid? Zijn ouderen minder duurzaam inzetbaar dan jongeren? Ook de participatiewet, job crafting, doorwerkroutes en vitaliserend leiderschap komen aan de orde.

Het boek staat onder redactie van prof. dr. Annet H. de Lange, lector Human Resource Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en bijzonder hoogleraar Succesvol ouder worden op het werk aan de Open Universiteit en prof. dr. Beatrice van der Heijden, hoofd van de leerstoelgroep Strategisch HRM en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Een op de vier werknemers wil andere baan

Een op de vier werknemers wil binnen nu en twee jaar een andere baan. Een s ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Overstap van beschut naar ander werk wordt makkelijker

Wie vanuit een beschutte werkplek wil en kan overstappen naar een baan met ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
12% Nederlanders gehinderd door pijn bij normale werkzaamheden

Er zijn veel mensen die door pijnklachten worden gehinderd in hun dagelijks ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws