26
nov
2021

Eerste Kamer - parlementair onderzoek naar de effectiviteit van antidiscriminatiewetgeving - input gevraagd

De Eerste Kamer heeft in maart 2021 een parlementair onderzoek ingesteld naar de effectiviteit van antidiscriminatiewetgeving. Hoe kan de Nederlandse wetgeving effectiever worden in het tegengaan van discriminatie? Aan welke ‘knoppen’ kunnen de regering en het parlement draaien om ervoor te zorgen dat mensen minder discriminatie ervaren? Het onderzoek focust op wat in de toekomst beter kan en dus niet naar wat er in het verleden mis is gegaan. 

Om die verbetering(en) te ontdekken, kijkt de parlementaire onderzoekscommissie naar vier domeinen: de arbeidsmarkt, het onderwijs, de sociale zekerheid en de politie. 

Het onderzoek is inmiddels in volle gang. Zo zijn er deze zomer openbare gesprekken geweest met deskundigen op de vier verschillende domeinen. Om zoveel mogelijk kennis en ervaring uit de samenleving op te halen. 

Graag biedt de Eerste Kamer iedereen de kans om mee te denken over dit onderwerp. Praktijkvoorbeelden, analyses, opvattingen over wat wenselijk is en suggesties zijn van harte welkom. Ook vanuit de arbeidsdeskundige praktijk kan input gegeven worden via onderstaande link.

Denk mee over discriminatieproblemen - Eerste Kamer der Staten-Generaal
 

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Nieuw in de AD Academie

In de AD Academie vind je lezingen, cursussen, e-learnings en doorverwijzin ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
AD Essential: Toekomst van de arbeidsdeskundige

Met wie kan je beter een gesprek aangaan over de toekomst van de arbeidsdes ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Preventie vraagt om samenwerking

Prof. dr. Frederieke Schaafsma is eind vorig jaar benoemd tot bijzonder hoo ...

NVvA
Arbeidsdeskundigen
Meer Vereniging NVvA nieuws