23
aug
2023

Bestuur NVvA bezoekt kantoor UWV in Tilburg

Op 22 augustus had het bestuur van NVvA het genoegen om het UWV kantoor in Tilburg te bezoeken. Hier hebben we waardevolle inzichten opgedaan over de pilot die daar loopt met het Sociaal Medische Centra (SMC). Met veel dank voor de warme ontvangst en het goede gesprek met alle aanwezigen. 

Samensmelting van expertise

Het SMC vormt in Tilburg de kern van arbeidsre-integratie, waar medische, para-medische en arbeidskundige expertise samenkomen. Het bezoek benadrukte het enthousiasme, de samenwerking en de ecpertise van het team, bestaande uit experts uit diverse disciplines.

Voordelen en uitdagingen

Het bezoek belichtte niet alleen de voordelen van het SMC, maar ook de mogelijke knelpunten. Goede onderlinge samenwerking en duidelijke communicatie zijn essentieel voor het succes. Er kan ruimte ontstaan voor de arbeidsdeskundigen om de eigen expertise in te zetten. Het is belangrijk dat de manier van werken binnen een SMC en de sturing ervan goed wordt ingericht.  

Toekomstgericht

Ons bezoek bouwde voort op eerdere gesprekken die we hadden met de arbeidsdeskundigen bij het UWV (platform PAUW). De NVvA volgt de ontwikkelingen bij de SMC’s op de voet. Arbeidsdeskundigen werkzaam bij het UWV krijgen in hun werk de komende tijd met de werkwijze in de SMC’s te maken. Als NVvA ondersteunen en informeren wij onze arbeidsdeskundigen bij het UWV.

NVvA
NVvA
Terug naar overzicht
Meer NVvA nieuws
Verschil verrijkt! Lunchwebinar diversiteit en inclusie

Verschil verrijkt! Daarom doen het AKC en OVAL samen mee mee met de vijfde ...

AKC
Arbeidsdeskundigen
NVvA
Subsidiemogelijkheden voor ‘Verbetering re-integratie 2e Spoor’

Onlangs werd de tweede ronde van het ZonMw-programma voor ‘Verbetering re-i ...

NVvA
NVvA
Preventie van uitval door psychische klachten

Tijdens de preventiesessie van de Normaalste Zaak van 18 september werden w ...

NVvA
NVvA
Meer Vereniging NVvA nieuws