14
apr
2022

NVvA Voorjaarscongres

Het NVvA Voorjaarscongres op 14 april 2022 vanaf 10.00 uur in Spant in Bussum. Al ruim 500 arbeidsdeskundigen hebben zich aangemeld, ben jij erbij?

Vier keynote speakers - Jac van der Klink, Rolf Schrama, Nancy Peeters en Martijn Aslander - delen hun inzichten over werk en gaan de interactie aan met het publiek.

Als altijd is er ook volop ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Het belooft weer een inspirerend programma te worden, dat ook nog eens twee P.E.-punten oplevert. 

 Lees meer

 

 

09.30 uur

Inloop op de locatie

10.00 uur

Opening en welkom door de (dag)voorzitter

10.15 uur

Jac van der Klink

Jac van der Klink is emeritus professor of mental health and sustainable employability aan Tilburg University,Tranzo. Hij is extraordinary proffessor aan de North West University of South Africa, Optentia. In beide affiliaties staat het capability model centraal en met name de toepassing ervan in werk. 

Werk is in veel opzichten aan veranderingen onderhevig. Een belangrijke verschuiving is dat mensen waarde willen ontlenen aan hun werk. Werk is voor velen het levensdomein bij uitstek geworden waarin zij belangrijke doelen en waarden willen realiseren. Daar moeten zij toe in staat zijn en in staat worden gesteld. De arbeidsdeskundige zit in een centrale positie om werkenden daarbij te helpen.

 

11.00 uur

Rolf Schrama

Ondanks zijn ernstige vorm van dwerggroei besloot Rolf Schrama al op jonge leeftijd om 'groots' te gaan leven. Elke dag groeide hij, tot hij op een moment uit het raam van zijn dure kantoorpand aan de Amsterdamse grachten keek en dacht: 'Is dit leven nu wel zo Groots?'

Vanaf dat moment nam hij het roer weer zelf in handen en leerde waar groei werkelijk over gaat. Kom luisteren naar zijn persoonlijke verhaal waarin Rolf u met een lach en een traan meeneemt op zijn bijzondere levenspad! En zijn kijk op werk met als thema iedereen doet mee…

 

12.00 uur

Lunchpauze en Netwerkmoment

13.30 uur

Nancy Peeters

Nancy Peeters is oprichter van Netwerk Werkgeluk. Zij vertaalt wetenschappelijke kennis over geluk naar de praktijk en deelt dit onder andere als spreker over werkgeluk.

Kun je werkgeluk vergroten? In deze interactieve presentatie leert u aan welke knoppen u hiervoor kunt draaien, bij uzelf en bij anderen. Een beetje theorie, een beetje uitproberen en een mooie kans om wijzer en energieker de zaal te verlaten dan dat u binnenkwam.  

 

14.15 uur

Martijn Aslander

Martijn Aslander is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta.

Zowel op het podium als in zijn publicaties brengt hij met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart. Vandaag geeft hij ons een inkijk in zijn perspectief op werk. En vooral waarom de huidige maatschappelijke kijk op werk niet klopt…

 

15.15 uur

Afsluiting en slotwoord

15.30 uur

Afsluitende Italiaanse koffietafel

Ook interessant